Yeni Dönemde Yeni Üslup

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimleri sonrası, halkın demokratik tercihini önceleyen, vatandaşın kararına duyduğu saygıyı çok net bir şekilde ortaya koyan bir duruş sergiliyor.

Yeni Dönemde Yeni Üslup
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın 14 Mayıs akşamı balkon konuşmasından bugüne katıldığı her program ve etkinlikte kullandığı yapıcı dil ve olumlu tavır takdir topluyor.

Benzer bir yaklaşım da 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi öncesinde "28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte bulunacak tüm kardeşlerimden, şu soruları kendilerine samimiyetle sormalarını istirham ediyorum." diyerek 5 soru sordu. 

Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte bulunacak tüm kardeşlerimden, şu soruları kendilerine samimiyetle sormalarını istirham ediyorum.

1.Seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedelerimizi misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi?

2.Ne bürokratik ne de siyasi hayatında ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan bir şahıstan bu millete fayda gelir mi?

3.17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ'cülerle iş tuttuğunu bizzat kendi ağzıyla itiraf eden birine güven olur mu?

4.Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi?

5.Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi?”

Sorular hem çok yerinde ve vurucu ama bir o kadar da naif bir üslup. Bu tavır da gösteriyor ki 28 Mayıs’tan sonra çok daha farklı bir Cumhurbaşkanı Erdoğan göreceğiz.