Genel Başkanların Elazığ İlgisi

Partilerin Genel Başkanlarının Elazığ'a ziyaret ve ilgileri devam ediyor.

Genel Başkanların Elazığ İlgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 ve 17 Eylül tarihlerinde ilimizde olacak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ardından 19 ve 20 Eylül tarihlerinde de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilimizde olacak.

Elazığ’ın siyaseti ve seçim sonuçları Türkiye’nin özeti ve resmidir. Elazığ’da hangi parti önde ise o parti Türkiye genelinde de önde ve iktidardır.

Bu gerçeği bilen ve şehrin siyasi doku ve yönelimini değiştirmek amacıyla başta CHP olmak üzere birçok siyasi parti ciddi bir çalışma temposu içine girmiş bulunmaktalar.

Muhalefet partilerinden CHP ve Deva Partisi yanında MHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi de Elazığ’ı önemsiyor ve öncelikli iller arasına alıyor. Elazığ’ı gözden çıkartan tek parti  ise Davutoğlu’nun Gelecek partisi. 

Şehirde bir gelecek kaygısı taşımayan Gelecek Partisinin bu yapısı Genel Başkan Davutoğlu’ndan değil hala görevde olup olmadığı dahi bilinmeyen İl Başkanından kaynaklı bir sorun gibi görülüyor. Anlaşılan o ki parti, çalışmayan il başkanının yerine atayacağı yeni bir isim de bulamıyor.

Siyasi partilerin ve özellikle Genel Başkanların ilimize yönelik ziyaret ve programları, olası iktidarları döneminde şehre yapacakları yatırımlar açısından önemli olduğu gibi mevcut iktidarda da bir sinerji ve hareketlilik oluşturması açısından da önemli.

Muhalefet liderleri ilimize özel önem verirken iktidar milletvekilleri ve bakanlarının da geri kalmaması  gerekirse de ilimize yönelik verecekleri müjdelerle öne çıkmalarına sebep olur. Kısaca siyasi ziyaretler sonuç itibarıyla şehre olumlu yansıma potansiyeli olan faaliyetlerdir ve güzeldir.