Akşener Arafta

Millet İttifakı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' ifadesinin yankıları sürüyor.

Akşener Arafta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekin'in ifadeleri İyi Parti cephesinde tepkiyle karşılanırken, partinin genel sekreteri Uğur Poyraz katıldığı TV100 canlı yayınında "CHP ile ittifak değiliz." sözleriyle dikkat çekti.

Poyraz'ın ardından İyi Partili İsmail Tatlıoğlu'nun "CHP ile ittifak avantajlı değil." ifadesi, parti içinde CHP'den uzaklaşma sinyallerini güçlendirdi.

Hal böyle olunca gazeteci Sevilay Yılman da İyi Parti'de konuya ilişkin yaşanan son gelişmeleri Habertürk'teki köşesine taşıdı.

"İyi Parti tarafında sıkıntı çok büyük." diyen Yılman, parti içindeki bazı isimlerin ittifakın bitirilmesi yönünde Meral Akşener'e baskı yaptıklarını yazdı.

Akşener'in baskılar sonucu canının sıkkın olduğunu belirten Yılman, "Meral Hanım; 'Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal!' atasözünde olduğu gibi arafta! CHP ile zor olduğunu ama CHP’siz de asla olmayacağını biliyor." dedi.

Yılman son olarak, bazı İyi Partililerin HDP’ye oy veren seçmenin seçimin kaderini değiştirecek kilit seçmen olduğu tezine inanmadığını ifade etti.

Yılman, "Onlara göre bu tez HDP’nin ve taraftarlarının yönettiği bir algı!" 

Zaman zaman Hakimiyete göre köşesinde İyi Partinin 6’lı masa ve özellikle önce HDP sonra da CHP’lilerin açıklamalarıyla zora düştüklerini ve parti tabanından ciddi eleştiri ve tepkiler aldığını yazıyoruz.  Aklı başında ve saygın olanlarını tenzih ederek  bazı ideolojik  yaşayan İyi Partililer,  yazdıklarımızı okumaktan ve anlamakta  zorluk yaşıyor  olacaklar ki seviyeli eleştiri yerine hakaret ve hatta tehditlere varan seviyelere  düşüyorlar.

Bir kez daha söylüyor ve iddia ediyoruz ki Millet İttifakı bu ülkenin hayrına bir oluşum ve siyasi zemin değil. Bu ittifak, ülkemiz üzerinde sinsi emeller taşıyan ülke ve mahfillerin ateşine odun taşıyan bir oluşuma doğru sürükleniyor. Ve bunu bizzat duyarlı İyi Partililer söylüyor ve Akşener bundan kurtulmanın formüllerini arıyor.

Gerçek bu olmasına rağmen  bir-iki yıllık iktidar olma uğruna bu ülkenin bayrağına, bütünlüğüne ve bağımsızlığına halel getirecek oluşumlara sıcak bakmak da duyarlı bir insana yakışmaz.