Genç Ve Yeni Yüz

Muhtemelen Mayıs ayı içerisinde yapılacak genel seçimler arifesinde milletvekili aday adayları da kendilerini ifade etmeye ve kamuoyunun karşısına çıkmaya başladılar.

Genç Ve Yeni Yüz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu isimlerden biri de Gazetemiz köşe yazarlarından Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Şahin Duman.

Genç yaşlarda birçok bürokratik görevlerde bulunan, bir dönem TBMM’de merhum Hamza Yanılmaz’ın danışmanlığını başarıyla yürüten Duman’ın yakın tarih ve günümüzün sorunlarına dair yayınlanmış beş eseri bulunmakta.

1997-2019 tarihleri arasında Elazığ Belediyesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü, İktisat Müdürü, Satın Alma Müdürü, Yapı Kontrol Müdürü, Ulaşım Hizmetleri Müdürü, İhale Komisyon Üyesi/Başkanı ve Belediye Başkan Danışmanı gibi görevlerinde bulunan Duman,  2001-2003 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elazığ Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 2005-2007 yılları arasında Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Elazığ İl Başkanı,  2012-2014 Yılları arasında Teknik Elemanlar Derneği (TEK-DER) Elazığ Şube Başkan Yardımcısı, 2011-2013 yılları arasında İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’nın Genel Sekreteri ve 2013-2015 yılları arasında İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı olarak görev yaptı.

22 Temmuz 2007 Genel seçimleri akabinde, TBMM bünyesinde iki yıl Elazığ Eski Belediye Başkanı ve  23. Dönem Elazığ Milletvekili Sayın Hamza Yanılmaz’ın danışmanlığını yapan Duman, bu görev süresi içerisinde Sayın Yanılmaz’ın AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olmasıyla birlikte AK Parti Genel Merkez yerel yönetimlerde danışman olarak görev yaptı.

Duman’ın, İstiklal Harbinde Türk’ün Kürt’ü, Baldıran Zehri, Belgelerle Tarihte İzoli, İzollular ve İzoli Aşireti, Aydınlıkta Karanlığı Yaşamak ve Ortadoğu’da İnsanlık adlı yayınlanmış beş kitabı bulunmakta.

İlimize bürokrat olarak değişik görevlerde hizmet eden ve bir dönem görev yaptığı Ankara bürokrasisini oldukça iyi bilen ve işleyişi hakkında önemli tecrübeler edinen Mehmet Şahin Duman’ın milletvekili olarak ilimize hizmet etme gibi bir adım atması şehir adına da önemli bir kazanım.

Duman’ın projeci kimliği yanında bunları ısrarla takip etme ve sonuçlandırma yönündeki kararlı tavrı, bugüne kadar bulunduğu görevlerdeki başarıları yanında isminin herhangi bir olumsuzlukla anılmadığı gibi dürüst ve güvenilir olarak tanınması, bulunduğu görevlerde halkla bütünleşmesi, önemli bir avantaj olarak görülüyor.

Genç ve yeni bir yüz olması yanında bulunduğu resmi ve STK görevleri ile şehrin sorunlarını bilen, bunlara dair uygulanabilir ve en ekonomik maliyetlerle hayata geçirilebilir çözüm önerileri getiren teknik bir isim olan Duman’ın milletvekili olması halinde Elazığ’ın birçok sorunun çözümünde kilit ve aktif rol oynayacağına dair kamuoyunda yaygın bir kanaat oluşmuş durumda.

Elazığ’ın biriken sorunlarının çözümü, bu sorunlarla ilgili kurumlarla yapılacak ortak projeler ve bunların Ankara’da takip edilerek çözülmesine odaklı bir milletvekili profili ortaya koyan Mehmet Şahin Duman’a çıktığı bu hayırlı hizmet yolculuğunda başarılar diliyoruz.