Geç Gelen Yasak

Geçen hafta çocuğunun gittiği okulda bazı öğretmenlerin sınıfta sürekli telefonuyla ilgilendiğini hatta oyun oynadıkları, dolayısıyla derslerini çok verimli işlemedikleri gibi çocuklara kötü örneklik teşkil ettiklerinden dolayı bir dostumun serzenişini dinlemiştim.

Geç Gelen Yasak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman zaman bizlerin de şahit olduğu bu durum, bir öğretmenin derste yapmaması gereken bir davranıştı ancak bunu yapan az da olsa öğretmen bulunuyordu okullarda.

Dostumuzun bu şikâyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de kulağına gitmiş olmalı ki çok önemli bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenciler gibi öğretmenlerin de okulda cep telefonu kullanımının yasaklandığını açıkladı.

Geç de olsa güzel bir karar ve güzel bir uygulama. Bundan böyle öğretmenler, derse girerken telefonlarını öğretmen odasındaki kendilerine ait anahtarlı dolaplarına bırakacak, teneffüste telefonuna bakacak, derse girerken yeniden dolabına koyacak.

Bu telefon ve internet bağımlılığı öyle bir illet ki öğretmeni de dahi ağına düşürebiliyor ve hatta ders esnasında bile bunun esiri yapabiliyor.

Umarız bu konuda herhangi bir geri adım atılmaz. Ve yine umar ve bekleriz ki bu yasağa rağmen telefonla derse giren öğretmenler olursa,  öğrenciler konuyu okul müdürüne şikâyet eder. Okul müdürleri de bu şikâyete duyarsız kaldıklarında direkt bakanın mail adresine durumu bildirir ve okulu ihbar ederler.

Bu konuda öğrencilere önemli bir fırsat geçmiş oldu ve bizim bildiğimiz öğrenciler bu konuda yanlış yapan öğretmenlerini affetmezler.