Fuarda Buluşalım mı?

Birincisi 2017 yılında yapılan Elazığ Belediyesi Kitap Fuarının bu yıl Ahmet Kabaklı anısına düzenlenen etkinliği 8 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

Fuarda Buluşalım mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verilen kitap fuarı bu yıl ilk kez bizzat fuar  ve kongre merkezinde yapılacak.

Geçmiş yıllarda şehirde müstakil bir fuar merkezi olmadığı için dev çadırlarda yapılan Kitap Fuarının bu yıl modern ve fiziki özellikleri yanında konumuyla da beğeni toplayan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak olması şehrimiz açısından olduğu kadar kitapseverler açısından da önemli bir kazanım.

Fuara bu yıl 60 yayınevi katılıyor. Bununla birlikte alanlarında yetkin çok sayıda yazar ve şair de okurlarıyla buluşup söyleşi ve imza saatlerine katılmış olacak.

Bununla birlikte 10 bin öğrenciye, 25 TL değerinde kitap almak amacıyla hediye çeki dağıtılacak. 

Kitap Fuarları, şehrin kültürel yapısını, eğitim seviyesini ve kitapla ola ilişkisini ortaya koyan etkinliklerdir. Geçmiş yıllarda düzenlenen kitap fuarları da gösterdi ki Elazığ bu konuda iyi bir noktada. 

Kitaba olan düşkünlüğümüz, yazma eylemine karşı da iyi bir noktada. Şehrimizde eser ortaya koyan yüzlerde yazar, şair ve fikir insanımız var.

Bununla birlikte “Martıların Sessizliği” gibi çok naif ve güzel bir eser ortaya koyan Cemre Topçu genç kardeşlerimiz var.

8 ile 16 Ekim tarihleri arasında açık Kitap Fuarı, hemen herkesin birkaç kez uğrayacağı ve mutlu zaman geçirip zihni dinlenmiş, gönlü huzurlu, elleri dolu eve dönülecek bir güvenli liman bizim için. 

10 gün süreyle birbirimizi arayıp “fuar merkezinde buluşalım mı?” diyebileceğimiz bir kültür ve kitap şölenimiz var ne de olsa…
Zaman ayırın lütfen…