Fiyatlar, Açıklananın da Altında

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, açıklanan deprem konutları fiyatlarını ve Güneykent Mahallesi'nde yaşanan sorunlar ve çözümlere ilişkin beklentileri Hakimiyet'e açıkladı. Karataş, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyatları açıkladığı tarihlerde kimse bu fiyatlara ev verileceğine inanmamıştı ancak şu anda açıklanan fiyatlar, o rakamlardan bile daha düşük' dedi. 

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

Haber: Tamer Ören - Hasret ATA

Uzun bir süredir beklenen deprem konutlarının fiyatları nihayet açıklandı. Hakimiyet’in kamuoyuna duyurduğu haberle fiyatların açıklandığını öğrenen Güneykent Mahallesi sakinleri ise fiyatlardan oldukça memnun olduklarını açıkladılar. 

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş ise fiyatların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı rakamların bile altında olduğunu, böyle bir fiyat ile konut verileceğine kimsenin inanmadığını ancak bugün açıklanan fiyatla birlik depremzedelerin büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. 
Hem deprem fiyatları hem de Elazığ’ın en yeni mahallelerinden biri olan Güneykent’in sorunları ve çözümlere ilişkin talepleri Hakimiyet’e açıklayan Karataş’ın açıklamasının tamamı ise şöyle:

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞANDI”

24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde yaşanan depremden sonra Elazığ’ımızda yapılan 25 bin konutun yaklaşık 12 bini Güneykent mahallemizde inşa edildi. Cuma günü itibariyle TOKİ Afet konutlarının fiyatları Ziraat Bankası aracılığıyla açıklandı.  Hak sahipleri bankanın mobil bankacılığına girdiklerinde oturdukları konutlar için ne kadar ödeyeceklerini gören depremzedeler büyük bir mutluluk yaşadılar.  

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanımızın geçmişte TOKİ konutları için açıklamış oldukları fiyatlardan daha düşük olduğunu gördük.  O günlerde kimse inanmamıştı bu fiyatlara bu konutlar verilecek diye. Açıklanan rakamlara göre 2+1 daireler için yıllık taksitlerinin 6 ile 8 bin lira arasında 125 bin ile 155 bin TL bandında bir bedel ödeyecekler. 3+1 konutlar içinse 167 bin ile 208 bin arasında toplam borç çıkardılar. Bu da hak sahipleri arasında ciddi bir sevince dönüştü. Güneykent Mahallesi muhtarı ve AFAD’tan hak sahibi bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda emeği geçen bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. 

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“EN BÜYÜK EKSİKLİK SOSYAL DONATILAR”

Mahallemizde yaklaşık 12 bin konut var. Bu konutların 6-7 bin adedinin bulunduğu bölümde bazı unutulmuş başka bir deyişle yapılması gerekip depremden dolayı daha çok barınmaya yönelik konutlar yapıldığından sosyal alanlarımız konusunda eksikliklerimiz var. Örneğin bahsettiğimiz mahallemizin  bölümünde cami, sağlık ocağı, işyerleri, taziye evleri gibi olması gereken hizmet yerleri yapılmamıştı. Bunlardan ilgili yetkililerden beklentimiz var. 

“YER BELİRLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Eksik hizmet binalarımızın yapılması gereken yerleri belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah kısa bir sürede bu yer belirlemelerini bitirdikten sonra inşaatlarına başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ ziyaretinde biz kendisine ulaştık. Sorunlarımızı bizzat iletme fırsatını bulduk ve kendisinden sözümüzü de aldık. Şuan itibariyle yapılmasını bekliyoruz. 

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“YARIM BIRAKILAN İŞLER VAR”

TOKİ konutlarının bulunduğu yerler henüz belediyeye devredilmediğinden dolayı site yönetimi ile cadde ve sokaklara bakılıyor. Onlar da yetiştiremiyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bunun yanı sıra yüklenici firmaların taahhüt edip yarım bırakıp tamamlamadıkları işler var. Asansörlerin çalışmaması, çatılardan su akması, bodrumlara su basması, kapı ve pervazlarının tam kapanmaması gibi vatandaşa mağduriyet yaratacak bazı sorunlar var. Bu sorunların yüklenici firma tarafından bir an önce yapılması sağlanıp takip edilirse Güneykent mahallemiz daha yaşanabilir bir mahalleye kavuşacaktır. 

Konut fiyatlarını Hakimiyet’e değerlendiren vatandaşlar ise şunları söyledi: 

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“KAPI ALAMAYACAĞIMIZ FİYATA EV ALDIK”

Hak sahibi olan Ahmet Bey: “Kapı alamayacağımız fiyata TOKİ bize ev verdi. Çok mutluyuz başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesten Allah razı olsun bizi ev sahibi yaptı çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“EVLERİMİZDEN MEMNUNUZ”

Güneykent mahallesi sakinlerinden olan Ömer Bey: “TOKİ’nin açıklamış olduğu fiyatlar piyasaya göre çok uygun. Yapılan evler olsun, verilen hizmet konusunda biz çok memnunuz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz, ben Güneykent Mahallesi, TOKİ konutlarına ilk taşınanlardan biriyim. Evlerimizden memnunuz, çıkarılan ödeme planının bu kadar düşük olmasını biz de beklemiyorduk. Çok makul ve güzel bir fiyatlandırılma yapılmış, böyle bir semtte böyle düşük fiyatlarla ev sahibi olmak bizim için bir hayaldi. İmkânsız olan bir şeyi bize sunduğu için tekrardan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Şuan 5 yaşındaki bir çocuğa bile sorsanız 200 bin liraya adam akıllı hiçbir şey gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“RAKAMLARI GÖRDÜĞÜMÜZDE İNANAMADIM”

Hak sahibi Abdullah Bey: “Ben rakamları ilk gördüğümde çok şaşırdım, konut fiyatlandırması için verilen parayla inanınki bir motosiklet bile alamazsınız. Cumhurbaşkanımıza bizi böyle bir durumda mağdur etmediği için çok teşekkür ediyorum. Ben toplu ödemelerde yapılan yüzde 20 indirimden faydalandım ve ödemenin tamamını cüzi bir miktarla yaptım, bence şaşırılacak bir durum çünkü çok uygun” dedi.

Fiyatlar, Açıklananın da Altında

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Emekli olan ve hak sahibi olan Hüseyin Bey: “Devletimizin açıkladığı TOKİ konut fiyatları bize çok uygun geldi, sadece bir konteyner fiyatına bizler ev sahibi oluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin aylık 800-900 lira gibi düşük fiyatlarla ev sahibi oluyoruz. Yemek parasına denk gelen bu aylık ödeme planı hepimiz için çok iyi oldu. Biz Güneykent Mahallesi sakinleri olarak bu durumdan çok memnunuz”  diyerek düşüncelerini paylaştı.

“HERKESİN ÖDEYEBİLECEĞİ FİYATLAR”

Başka bir hak sahibi olan Mustafa Bey: “Konut fiyatlarımız çok uygun herkesin ödeyebileceği şekilde ayarlanmış, devletimizin yaptırdığı bu konutlar bedava sayılabilecek kadar uygun. Çarşı merkezde yaptırdığım konutun üçte biri fiyatına değildir. Merkezde yaptırıyoruz 500-600 bin liraya buradaki TOKİ konutlarının en pahalısı 202 bin gibi bir fiyatla satılıyor. Arada çok büyük bir fark var, ben de Cumhurbaşkanımıza  çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Hak sahibi olan ve Güneykent Mahallesini çok seven İrfan Bey: “Devletimiz imdadımıza yetişmeseydi, yapmasaydı biz ne yapardık bilmiyorum. Başta devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Fiyatları uygun buldum herkesin ödeme yapacağı şekilde gayet normal. TOKİ’nin aylık fiyatlandırması sabit olduğu için yıllar geçse de biz aynı rakamlarda ödeme yapabileceğiz. 3 yıl sonra şuan ki paranın pek bir değeri kalmamış olacak, dolayısıyla biz bu durumdan çok memnunuz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.