Elazığ Valiliği 'Yıllık' Demişti Ama İsteyen Aylık da Ödeyebilecek

Tüm Elazığ Muhtarlar Federasyonu, Ziraat Bankası ile yapılan görüşme neticesinde Elazığ deprem konutlarının ödemelerinin aylık da yapılabileceğini duyurdu.

Elazığ Valiliği 'Yıllık' Demişti Ama İsteyen Aylık da Ödeyebilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ deprem konutlarının fiyatları geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Vatandaşlar bankaların mobil uygulamarına girerek hesaplarına yüklenen borç miktarına ulaşabiliyor ve ödemelerini yıllık olarak yapıyordu. 

Tüm Elazığ Muhtarlar Federasyonu ise Ziraat Bankası ile yapılan görüşme neticesinde Elazığ deprem konutlarının ödemelerinin aylık da yapılabileceğini duyurdu. 

BANKAYA DİLEKÇE VERİLECEK

Konuyla ilgili açıklama ise şu şekilde:

"İlimizde 24.01.2020 ve 27.12.2020 tarihlerinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasarlı konutlarından hak sahibi olup afet konutu Rezerv Alanlarda yapılan afet konutlarından anahtar teslimi yapılan hak sahiplerimizin konut borçlandırma bedelleri Ziraat Bankasınca hak sahibi hesaplarına yüklenmiştir.

Ziraat Bankası Genel Müdürü ile yapılan görüşme neticesinde;

Ödemeler yılda bir defa olmak üzere 18 yılda eşit taksitler halinde veya Bankaya DİLEKÇE verilmesi halinde "TOPLAM BORÇLARI 216 AYA BÖLÜNEREK" aylık taksitler halinde de ödenebilecektir."

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Elazığ Valiliği, borçların yılda bir kez peşin olarak ödeneceğini duyurmuştu.