Fırat, yine başardı...

YKS sonuçlarının açıklandığı bu günlerde her bir üniversite öğrenci elde etmek için güzel çalışmalar yapıyor.

Fırat, yine başardı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda özellikle Prof.Dr. Göktaş’ın rektörlüğü sonrası hem bilimsel başarı hem de fiziki gelişme noktasında önemli atılımlar yapan Fırat Üniversitesi, “Fırat Seni Bekliyor” temalı bir çalışmayı başarıyla yürütüyor.

Üniversitemiz, eğitim noktasında gösterdiği başarıyı sağlık alanında da gösteriyor. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve sağlık bilimleri konusunda önemli bir gelişme trendi ortaya koyan Fırat Üniversitesinin, bu başarıları yanında çok basit bir konudaki durağanları ise çok anlaşılamıyor.

Bir okurumuz ulaştı ve şu olayı anlattı. “Annem Fırat Üniversitesinde yatıyor. Kendisi kalp hastası. Kalp pilinin değişmesi gerekiyor ve bunun için gerekli cihaz üniversitede yok. Bu cihazı bizim almamız yönünde bir tavsiye var ama 120 bin TL tutan bu cihazı alma imkân ve şansımız yok. Başta doktorumuz olmak üzere yetkililer, benzer tüm hastaların da hizmetine sunulacak bu cihazı almak için çaba sarf etseler de hastane yönetiminden bu karar çıkmıyor”

Durum ve konu bu: Fırat Üniversitesi hastanesi, kendine kalp pilinin değiştirilmesi noktasında müracaat eden hastaları, 120 bin TL olan bu cihazı almadığı için geri gönderiyor ya da il dışını işaret ediyor.

Hastane başhekimi Prof.Dr. İrfan Kaygusuz, işini severek yapan ve her kesimden insanın takdirini kazanan başarılı bir bilim adamı ve yönetici.  Rektör Hocamız Prof.Dr. Fahrettin Göktaş’ın da talimatıyla, aynı şikâyette çok sayıda hastanın tedavisini gerçekleştirip 120 bin TL gibi bir hastane için çok yüksek sayılmayacak bir rakama tekabül eden cihazın alınacağını ve bu tür sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Fırat, bu sorunu aşar ve başarır…

Yazıyı tamamladık ve gelen haberle çok mutlu olduk. Okurumuz, çok mutlu bir şekilde aradı ve “hastane cihazı aldı ve hastamızın kalp pili sorunsuz değişti.”

Teşekkürler Fırat Üniversitesi ve Tıp Fakültesi…