Fırat Klasiği Devam Ediyor

Fırat Üniversitesi, Özellikle Prof.Dr.  Fahrettin Göktaş'ın rektörlüğü sonrası her alanda olduğu gibi bilimsel alanda  yakaladığı başarı grafiği ve klasiğini aralıksız sürdürüyor.

Fırat Klasiği Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Büyük bir başarıya imza atan Fırat Üniversitesi’nden listeye 42 akademisyen girdi. Listeye Türkiye'den en fazla akademisyen giren üniversite sıralamasında Fırat Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise 195.605 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 897, Fırat Üniversitesi’nden ise 31 Öğretim Üyesi yer aldı.

 Elde edilen başarı klasiği ile ilgili konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Açıklanan her bilimsel çalışmada Fırat Üniversitesi isminin başarı sıralamasını yükselterek yer alması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Son olarak açıklanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde üniversitemizden 42 akademisyenimizin yer alması Fırat Üniversitesi’nin araştırma, kalite ve başarı odaklı bir bakış açısı ortaya koyduğunun göstergelerinden biridir. Fırat Üniversitesi sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren bir üniversite konumuna gelmiştir. Akademisyenlerimizin son başarısı da üniversitemize ve şehrimize büyük bir gurur yaşatmıştır. Akademisyenlerimizin başarısıyla hep birlikte gurur duyuyor; sevinçlerini paylaşıyoruz. Gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Bu sözler ve şehir adına bizlere yaşattıkları bu gurur için bizlere  de alkışlamak ve başarılarının devamını dilemek düşer. Teşekkürler Fırat ve teşekkürler sadece bilime adanmış ömür süren hocalar.