Ak Bereket

Ak Parti milletvekilleri ile MHP Milletvekilinin Cumhur İttifakı ruhu ve birlikte hareket etmesi meyvelerini vermeye, bereketini göstermeye  başladı.

Ak Bereket
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etmiş ve Elazığ’ın ovalarının sulanması ile birlikte en çok dile getirilen Pertek Köprüsü hakkında önemli müjdeler vermişlerdi.

Bakanla görüşmenin ardından yapılan ortak açıklama ve yayınlanan görsele baktığımızda köprü ile ilgili teknik hazırlıklar  yapılmış durumda.

Feribotla geçilen güzergahın mesafesinin asma ya da ayaklı köprü yapılmasının maliyetinin yüksekliği düşünülerek proje iki aşamalı planlanmış. 

Elazığ tarafından etrafı sularla kaplı bir adada kalmış Pertek kalesine kadar kaya dolgu yöntemiyle yol yapılacak, Kaleye kadar araçlar karayolu ile gidecek, kaleden Pertek tarafına ise asma köprü ile geçilecek.

Bu projenin maliyeti de hayata geçirilmesi de daha kısa sürede olacak ve muhtemelen iki yıl sonra köprüyü kullanmaya başlamış olacağız.

Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş,Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarının birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yaptıkları görüşmenin ikinci meyvesi ve bereketi ise Kuzey Çevre Yolunun Güney çevre yoluna bağlanması oldu. Bu bağlantı ile Pertek tarafından gelen araçlar, şehre girmeden yapımı tamamlanan Kuzey Çevre yoluyla önce Keban Yoluna, oradan da Malatya yolu ile Güney çevre yoluna bağlanacak. Ayrı durum tersi güzergâh için de söz konusu olacak ve önemli kolaylık sağlayacak.

Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın son on yılların problemlerinden biri olan Pertek Köprüsü sorununu çözme yönünde ortaya koydukları irade ve ısrarcı takiplerinden dolayı teşekkür ediyoruz.