Fidanlar Gitti!..

Bendeniz kitap ile ağaç fidanının çalınmasının duruma göre hırsızlık sayılmayacağını, çünkü her ikisi de gittiği yerde işe yarar fonksiyonunu icra eder gibi bir görüşü savundum yıllarca. Ama söz konusu 225 kayısı fidanı olunca bu görüşümün hoyratça istismar edildiğini gördüm ve görüşümden sarı-ı nazar ettim.

Fidanlar Gitti!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu cümlemizden dolayı belki farklı anlaşılabiliriz  ama bir kitap ya da fidanın çalınması, onun gittiği yeni yerinde de hizmetini devam ettireceği için suç  sayılmaz tezimiz artık çürümüş, çöp olmuş durumda.

Olay Baskil ilçesine bağlı Resulkahya köyünde meydana gelmiş. Vatandaş,  aldığı 225 fidanın 90 tanesini dikmiş ve akşam olmuş. Sabah işine devam için bahçesine gittiğinde hem diktiği hem de dikilmeyi bekleyen fidanların yerinde yeller estiğini görmüş.

Kim çaldıysa belli ki ya daha ucuza başkalarına satacak ya da kendi dikecek ağaçları. Fidanları çalınan vatandaş da yeniden para verip fidan alacak. Tabi kolluk kuvvetleri bulur ve teslim ederse fidanları çok mutlu olacak.

Buradan şöyle bir sonuç da çıkmıyor değil. Demek bazı vatandaşlar fidan ekmek istiyor ancak parası olmadığı için alamıyor. Demek ki Tarım İl Müdürlüğü ve Orman Bölge müdürlükleri bol miktarda fidan üretip halka ucuz fiyatla ya da ücretsiz dağıtmalı ki fidanlar gitmesin ve ele kaçmasın…

Ayrıca fidanları çalınan vatandaşımıza da ilgili kurumlar tarafından fidan desteği verilmeli...