Fark Var…

Dokuz gün süreyle devam eden Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı sona erdi.

Fark Var…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

70 seçkin yayınevi ve çok sayıda yazarın okurla buluştuğu kitap fuarını üç kez gezip gördük ki insanlarımızın bu tür etkinliklere  şiddetle ihtiyacı var.

Kitap Fuarı konusunda görüştüğümüz, konuştuğumuz ve görüşlerini aldığımız hemen herkes birkaç basit aksaklık dışında mutlu ve memnun.

Siz halkı önceler ve halk için etkinlik yaparsanız elbette büyük bir teveccüh de görürsünüz ve takdir edilirsiniz.

Kitap Fuarının kabul görmesi ve herkesin övgüyle söz etmesinin temelinde de halk için yapılması gerçeği var.

Ancak siz halkı, halkın beklentilerini değil de  lobilerin onay ve icazetini gözeten ısmarlama etkinlikler yaparsanız kabul görmez ilgi bulamazsınız.

Hazar Şiir Akşamları etkinliği ne yazık ki halksız ve halkın beklentilerinden uzak bir anlayışla yapıldığı için yeterli ilgiyi görmedi. Bakmayın siz etkinliğe katılıp iddialı cümleler kuran yetkililere. Onlar bile etkinliklerin sığ ve halkı kuşatmaktan uzak olduğunu özel sohbetlerinden dile getiriyorlar.

Bunun en çarpıcı örneği de ise etkinliklerin her zaman üst aklı olma unvanı ile  tanınan kişinin yayınladığı teşekkür metni. Kişi, etkinliklerin düzenlenmesinde katkı sunan en üstten  en alta kadar tüm kurumlara teşekkür etmiş lakin etkinliğe katılan halkı ve etkinliği  duyuran medyayı yok saymış ve görmemiş.  

İşte bizim haftalardan beri demek istediğimiz buydu ve bu görüşümüz de bizzat olayın muhatapları tarafından tescil edildi. Nihayet anlaşılabildik.

Ne mutfakta, ne içinde ne de süreçte var iken bu konuda ne düşündüğü, ne beklediği sorulmayan halka teşekkür elbette gereksiz ve önemsiz olurdu. 

Görevini yapmakta yetersiz bazı bürokratlar  böyle bir paket programı arzu etmişse ve bu da yapılmışsa halka niçin teşekkür edilsin ki… 

Bu tür şeyleri biliriz  ve şaşırmayız da buna alet olan ve halkı, şiiri, şairi, sanatçıları ve beklentileri yok sayan bazı kamu kurum ve kuruluşlarını anlamakta zorlanırız. 

Kitap Fuarı ile aynı zamanda gerçekleştirilen Hazar  Şiir Akşamları, halka bakış açısı ile “fark var” dedirten iki etkinlik olarak geçti şehir tarihine. Biri dördüncüsü ile iz bırakarak, diğeri 25’ncisi ile iz bırakarak.

Kitap Fuarının halkı kuşatan, kucaklayan ve halkımıza dokuz mutlu günün  yaşanmasına vesile olan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz. 

Yine fuarın tüm yükünü omuzlayan ve iyi bir sınav vererek farkı ortaya koyan Gelecek Fuarcılık Genel Müdürü Murat Malkan’ı tebrik ediyoruz.