Fark Açılır mı?

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala Areda Survey, 10 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre Erdoğan'a oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 52.4, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 47.6 olarak belirlendi.

Fark Açılır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu ankete göre Erdoğan aradaki beş puanlık farkı koruyor ama anketlerin 14 Mayıs öncesi sicilleri çok temiz değil. Anketlerin yüzde 90’ı  Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağı sonucunu görmüş ve bu rüzgâra rağmen Erdoğan’dan beş puan geride kalmıştı.

Erdoğan’ın beş puan avantaj ile  gireceği bu seçimlerden farkı açarsa, anket firmaları yeniden ters köşe olabilir. Millet ittifakında ilk seçimlerde Kılıçdaroğlu’na oy veren özellikle İyi Partili ve HDP’li seçmenlerin önemli bir bölümünün sandığa gitmeyeceği iddia ediliyor.

İlk seçimlerde gönülsüz olarak Kılıçdaroğlu’na  oy veren birçok seçmenin de kaybedenin safında olmak yerine kazananı  desteklemek gibi bir psikolojik etki ile Erdoğan’a oy vereceği de uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Sonuçta Erdoğan kazanıyor. Kaç puan farkla olursa olsun açık ve net. Hem de İstanbul’un fetih yıldönümünde.