Fare Dahi Doğuramadı

Son yıllarda Ak Parti adına söz söyleme ve açıklama yapma yetkisinde bulunmaların ve konuşmalarının ne anlama geleceği ve kamuoyunda nasıl yorumlanacağına dair bir hassasiyet göstermeden laf söylemeleri bir gelenek haline geldi.

Fare Dahi Doğuramadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan sonuncusu da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu.

Yaptıkları son kamuoyu araştırmasında AK Parti'nin oy oranının yüzde 40-42, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yüzde 50-52 aralığında olduğunu söyleyen Dağ, bu açıklaması ile meclis çoğunluğunu kaybetmiş olmalarına rağmen Cumhurbaşkanlığını kazanacaklarının güya müjdesini vermiş.

Bu ne mantıktır ve bunu söyleyen nasıl Ak Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı konumuna nasıl yükselmiştir anlaşılır gibi değil.
Sen bu açıklama ile “milletvekillerimizden şikâyet çok, toplum bunlara tepkisini sandıkta gösterecek ama olsun,  cumhurbaşkanlığını yüzde 50 ile kazanıyoruz ya bu bize yeter” diyorsun.

Cumhurbaşkanlığı yarışını en iyimser bir tablo ile yüzde 50 ile kazanacağını söyleyen bir genel başkan yardımcısı, bunun yükseltilmesi ve seçimin garanti olması için atılacak adımlarla ilgili milletvekillerinden tepki sendromunu aşacak yeni önlemler alacaklarını söylemek yerine, yüzde 50’nin konforuna yatmak, ciddi ve tecrübeli Ak Partiliye yakışmadı.

Dağ’dan beklenen ve atılması gereken adım şudur. Bugün milletvekilliği ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki yüzde 10 oy farkı,  cumhur ittifakının diğer paydaşlarının desteği ile izah edilemez. Bu on puan, MHP ve BBP’nin desteği asla  değil. Bu partilerden gelen desteği Ak Partililer gibi MHP’liler de çok iyi biliyor. Bu 10 puanlık fark, mevcut milletvekillerine ve genel merkezin tavrına olan tepkinin farkıdır.
Ve geçmişten bugüne yaşanan hata tekrar edilir ve dediğim dedik, çaldırdığım düdük denir de  2023 seçimleri öncesi açıklanacak milletvekilleri listesi, vatandaşın beklentileriyle örtüşmezse, buna tepki olarak milletvekili ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da oyları olumsuz etkilenecek ve belki de oylar 50’nin altına düşecek ve seçim kaybedilecek.

Böylesine kritik bir tabloyu, Milletvekili ile Erdoğan desteğinin farkına indirgeyip ve nasıl olsa kazanıyoruz kolaycılığına yaslanmak, tecrübeli bir Ak Partiliye yakışacak ve bundan mutlu olacak bir yaklaşım ve değerlendirme değildir. Kısaca  bu açıklama ile Dağ, fare dahi doğuramamıştır.