Eyvah, Yine Elazığ Günleri! 

Son günlerde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde Elazığ günleri yapılıyor. Bu programların bazıları lezzet şöleni, bazıları peynirli ekmek günleri bazıları da Elazığ günleri olarak gerçekleştiriliyor.

Eyvah, Yine Elazığ Günleri! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hepsi de güzel organizasyonlar ve hemşeri buluşmalarını ve memleket havası koklamayı sağlayan önemli etkinlikler. İlk dönemlerde sırf Elazığ’ın ürün ve değerlerini tanıtmaya ve markalaşmaya yönelik  saf ve samimi duygularla hayat bulan bu girişimler, zamanla ticari kazanç ve rant kapısı olmaya başladı.

Bu tabloyu gören hemşeri dernekleri gibi Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, ETSO ve diğer kurumlarımız verdikleri ciddi desteklerini çekip daha çok kürsübaşı korosu desteğiyle yetinmeyi tercih ettiler.

Bunda birilerinin bu etkinlikleri rant kapısı olarak görme anlayışı yanında bu programlarda satışa sunulan ürünlerin fahiş fiyatla satılması ve bir nevi hemşeri kazığı atılmasının rolü oldukça fazla.

Bu programlarda satılan bir peynirli ekmek fiyatı, maliyetinin 10 katıdan fazla olunca,  saf ve temiz duygularla bu mekânlara gidip alışveriş yapan her bir hemşerimiz, eve dönerken “iyi kazıkladılar” düşüncesine kapılınca ve bu değişik platformlarda dillendirilince bu yanlışa alet olmama adına resmi kurumlarımız haklı olarak bu desteklerini çektiler.

Bu yazının bugünlerde yazılmasının bir amacı da etkinlikte satış yapan esnaflarımızın dikkatini çekmek ve hemşerilerimizin nefretini kazanmak yerine sevgisini ve muhabbetini kazanmaya vesile olmak.

Kimseye zarar edin demiyoruz. Elbette bin bir zahmetle ürünlerinizi büyük şehirlere taşıyorsunuz. Ama bunun genel maliyetlere fahiş bir oranda yansıyacağını sanmıyoruz.  Maliyetinin iki katı hatta üç katına razıyız ama bir peynirli ekmek gerçekten 120 TL olmaz. Yapmayın, etmeyin, hem sizi hem de Elazığlıları zan altında bırakmayın. Lütfen…