Eyvah Mansur Geliyor!

24 Ocak 2020 depremi sonrası CHP heyetinin ilimize gelmesi esnasın da Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile CHP Milletvekili Gürsel Erol arasında yaşanan polemikten Elazığ üç okul kazanmış ve Hakimiyet olarak durumu, 'böyle polemiğe can kurban' demiştik.

Eyvah Mansur Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapımına başladığı  Gazi Meslek Liselinin temel atma töreni geçtiğimiz aylarda yapılmış, törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda milletvekili katılmasına rağmen il protokolü törene icabet etmemişti.

Bu olayın yankıları sürerken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından  ikinci okulun da yapımına ilişkin ayrıntılar netleşti. 

İhalesi yapılan "16 Derslikli Okul ve spor salonu" işini Elazığlı bir firma kazandı. İhale sonrası sözleşmenin imzalanmasının ardından okulun temelinin kısa bir süre sonra atılacağı ve temel atma törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı öğrenildi.

Al işte yeni bir sorun ve kriz daha. Belki bu temel atma törenine Kılıçdaroğlu gelmez ama Mansur Yavaş’ın katılacağı törende   il protokolünün nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı anketlerinde Erdoğan’ın da rakibi  görülen, İyi Parti Lideri Akşener’in de adaylığına  sıcak baktığı Mansur Yavaş’ın Elazığ’da da önemli bir karşılığı var.

Görünen o ki Mansur Yavaş ve Gürsel Erol bu temel atma töreninde de yalnız kalacak ve resmi erkân düşük seviyede temsil edilecek. Ama ilginçtir bu durum, geçmiş temel atma töreninde olduğu gibi CHP’nin hanesine ciddi oy kazanımı olarak yansıyacak. Hem okul yaptıkları hem de bile isteye bu şehirde yalnızlaştırma ve yok sayılmaya muhatap oldukları için…