İşçi Memnun, İşveren Dertli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücreti 8.500 TL olarak açıklaması, çalışan tarafında bir memnuniyet oluştursa da işveren tarafı kara kara düşünmeye başladı.

İşçi Memnun, İşveren Dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücrete yapılan 3.250 TL’lik bir artış doğal olarak bünyesinde çok sayıda işçi  çalıştıran işletmeleri zora sokacak.

Her ne kadar ücret artışları maliyetlere yansıtılarak sonuçta biz tüketicileri bulacak olsa da arz-talep dengesi bozulacağından dolayı üretimde bir azalma yaşanacak bu da işçi çıkarmayı zorunlu hale getirecek.

Asgari ücretteki artışı sıcağı sıcağına değerlendirdiğimiz 22 personel çalıştıran bir işverenin yorumu şu: Elbette ki işçilerimize yapılan zammı destekliyoruz ve onaylıyoruz. Bizler de bu zamları doğal olarak ürün fiyatlarına yansıtacağız. Ancak artan maliyetlerle birlikte geçmişte 100 kg sattığımız ürün miktarı 70 kg’a düşecek ve bizler de azalmayı personel azaltmak yoluyla telafi etmek zorunda kalabiliriz. Bu da yeni işten çıkarmaları getirebilir”

İşveren cephesindeki  durum bu.  Her ne kadar hükümet işveren cephesini de unutmayıp personel başına 250 TL katkı verecek olsa da umarız bu artış birilerinin işine ve ekmeğine mal olmaz.