Etiket Değil, Meziyet

2023 seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak isteyenler zaman zaman kendisini kamuoyuna duyuracak birtakım çalışmalar yapıyorlar. Yapmaları da gerekiyor. Zira seçmen, oy ve vekalet vereceği isimleri tanımak, geçmişteki başarılarını öğrenmek ve  kabiliyetlerini bilmek ister.

Etiket Değil, Meziyet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman zaman vatandaşlarla görüşüyor ve “nasıl bir milletvekili istiyorsunuz?” gibi bir soru yöneltiyoruz.

Anadolu irfanı, bu soruya öyle güzel cevaplar veriyor ki alıp siyasi parti tüzüğüne yazası geliyor insanın.

Diyor ki irfanla yetişmiş hemşerilerimiz: “ Makamı, unvanı, kariyeri, yönetici tecrübesi, parası-pulu, varlığı ve şöhreti, medyatik oluşu ya da yıllardan beri siyasetin içine olması çok önemli değil. Zira biz ne çok unvanlı, mevki makam sahibi, ne akademik  isimler gördük. Hepsi sınıfta kaldılar hizmette. Bize, halktan kopmayan, kaçmayan, sorunları yok saymayan, problemleri karşısında Bakan da olsa Cumhurbaşkanı da olsa usulünce ifade eden ve çözümünü takip eden, şehirle ilgili tüm problemleri sırf televizyon programına çıkacağı için son durumları hakkında ilgili bakanlık ve kurumlardan bilgi alıp sonrasında asla ilgilenmeyen değil, her aşamasında konunun ısrarcı takipçisi olan, zorluklar karşısına pes etmeyen bir irade ve güçlü bir iletişim becerisi olan ve halka vefa duygusunu asla unutmayan isimler lazım. Bu isimler belki kamuoyunda çok bilinmez ama bu özelliklerini az çok yansıtan isimleri bizler de kamuoyuna işlemeli ve arkasında durarak partileri zorlamalıyız”

Evet, halkın talebi ve beklentisi bu yönde. Hatta daha da ileri gidiyor ve “Eğer böylesi özelliklere sahip milletvekillerimiz olsaydı deprem sonrası Elazığ,  böylesine bir köye dönüşür müydü? Depremi, fırsata dönüştürmek gibi   vizyonu olmayan birilerini hala seçecek mi bu şehir? 

Valla biz elçiyiz ve elçiye zeval olmaz.  Kaldı ki bu cümlelerin altına hangi hemşerimiz imzasını atmaz ki?