Esnafların Ramazan Umudu 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Ramazan ayı öncesi ilimizin tarihi alış-veriş mekanlarından biri olan Kapalı Çarşı'nın nabzını tuttu. Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala, esnaflar yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı işlerinin iyi olmadığını ifade ederken, vatandaşlar ise yüksek fiyatlardan dertli. 

Esnafların Ramazan Umudu 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Ramazan ayı öncesi, ilimizin tarihi alış-veriş mekanlarından biri olan kapalı çarşının nabzını tuttu. Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala, Elazığ’ın tarihi Kapalı Çarşı’da yoğun bir telaş var.

Esnafların Ramazan Umudu 

Esnaflar ramazan ayı nedeniyle hazırlıklarını sürdürürken, vatandaşlar ise yüksek enflasyon nedeniyle oldukça dertli. 

Esnaflar geçmiş yıllara göre hayat pahalılığından dolayı işlerinin çok yoğun olmadığını ifade ederken, vatandaşlar ise alım güçlerinin düştüğünü ve yüksek enflasyon nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını ifade etti. 

Esnafların Ramazan Umudu 

ESNAFLAR, RAMAZANDA İŞLERİN AÇILMASINI BEKLİYOR  

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan esnaf Mehmet Sevinç: “Ramazan dolayısıyla fiyatlarımızda herhangi bir artırım olmadı.  Ramazan hareketliliği çok da olsa hissediliyor. Ama geçmiş yıllara göre kıyasladığımızda hayat pahalığından dolayı durum biraz sıkıntılı diyebilirim. İnşallah düzelecek.” dedi.

Esnafların Ramazan Umudu 

SATIŞLAR BEKLENTİLERİN ÇOK ALTINDA 

Fiyatlara her hangi bir ramazan zammı uygulanmadığını ifade eden esnaf Fatih Aşkın ise, “Fiyatlarımıza her hangi bir ramazan zammı uygulamadık. Ama işlerimiz genel anlamda düşük. Beklentilerimizin çok altında kalıyor. Birkaç gün kaldı ramazan ayının başlamasına ama henüz o bereketi hissedemedik. Allah’ın izniyle inşallah işlerimiz açılır. Bizde vatandaşlarımızda ekonomiye biraz destek oluruz.” dedi.

Esnafların Ramazan Umudu 

ARTIŞ BEKLENTİMİZ BOŞA ÇIKTI 

Esnaflardan Halil Koç ise, “Hamdolsun idare ediyoruz. Ramazan alışverişi henüz başlamadı. Bunu çarşı geneline baktığımızda görebiliyoruz. Fiyatlarımız geçen ay nasıldıysa bu ay da aynı herhangi bir artış olmadı.” diye ifade etti.  
Geçmiş yıllara göre işlerde  durgunluk yaşandığını belirten İsmail Albay ise,“ Maalesef ramazan ayının geldiği hiç belli değil. Bundan 4- 5 yıl öncesine gidersek o zamanlar alışveriş iyiydi. Ramazana bir hafta kala biz müşteriye yetişemiyorduk.  Ama şimdi gelen müşteriyi yakalamaya çalışıyoruz. Piyasalar bitik, insanlarda para yok. Durum gittikçe kötüye gidiyor. Eğer gıda ürünlerinde biz bunu yaşıyorsak diğer ürün satanların halini düşünemiyorum. Şuan için durum vahim ama ilerde ne olur bilemem. Eski ramazanları bulamıyoruz. Fiyatlara bile  zam yapmadık. Enflasyon karşısında küçülmemize rağmen fiyatları yükseltmedik. Ama ramazan ayından sonra muhtemelen yansıtacağız. Çünkü sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Sıkıntılarımız büyük devletimizin bize destek vermesi gerekiyor. Hayvancılıkla uğraşanlara, imalat yapan firmaların çok acil desteğe ihtiyacı var.”dedi. 

Esnafların Ramazan Umudu 

ESNAFLAR UMUTSUZ

Ramazan ayın öncesinde Hakimiyet’e konuşan diğer esnafların görüşleri ise şöyle:

Esnafların Ramazan Umudu 

MEHMET MIZRAK:

Piyasalar kilitli, döviz altın yükselince kimse bir şey alıp satmıyor. Fiyatlarımız sabit değişmedi. Eski ramazanları arıyoruz. Kapalı Çarşı’da biz böyleyiz şehir nasıldır siz düşünün. 

Esnafların Ramazan Umudu 

LEVENT SEVİNÇ : 

İşlerimiz idare eder buna da şükür diyelim. Geçmişe göre kıyaslayınca eski ramazanları arıyoruz.  Ramazan havası yok. Hem çarşıda hem de il genelinde işlere bakınca sanki ramazan yokmuş gibi şuan hava var. Ramazana eskiden bir iki hafta kala hatta bir ay kala ürün yetiştiremezdik ve tedarik edemezdik. Ama şimdi üründe bolluk var. Satamıyoruz desek yeridir. Fiyatlar ise köy ürünlerinde tereyağı ve tulum peyniri hariç aylardır fiyatlar aynı değişmedi. 

Esnafların Ramazan Umudu 

ONUR CANPOLAT:

Ramazan ayının geldiği henüz çarşıya yansımadı. Geçen yıla kıyasla tabi fiyatlarda bayağı artış oldu. Ama ramazan ayına özel asla ürünlere bir zam yapmadık. 

Esnafların Ramazan Umudu 

TUGAY ÖZDEMİR:

İşlerimiz çok iyi değil. Ramazan ayına 2-3 gün kala işlerimizin açılmasını bekliyoruz.  Ramazan başlayınca illaki olur ama eski işlerimizi yakalayacağımızı sanmıyorum. Milletin alım gücü de yok. Hurma fiyatları 50 lira ile 400 lira arasında değişiyor. Dolar bazında geliyor. Fiyatını duyan vatandaşımız vazgeçiyor.