Erol'un Tanrıkulu Tepkisi

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'nin kimyasal silah kullandığına yönelik iftirada bulunmasının ardından CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, skandal sözlere destek vermişti.

Erol'un Tanrıkulu Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tanrıkulu’na ilk tepkilerden biri de kendi Partisinden geldi. CHP Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili ilginç bir çıkış yaptı.

'Kendi partinizin içinde bunu araştıracağız, meclise soracağız diye farklı görüşler de var, bu ne diyorsunuz?' sorusuna CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şu şekilde cevap verdi;

“TSK, Türkiye'nin onuru ve namusudur, hepimizin sahip çıkması gerekir. Kurumlarda yanlış yapan yöneticiler olabilir, kurumlar hiçbir zaman siyasetçinin hedefinde ve eleştirisinde olmamalı. TSK'nın eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum. CHP'nin köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapmasını asla doğru bulmuyorum, o açıklamayı yapan arkadaşımız MYK'da gündeme gelecektir. Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede 'TSK kimyasal silah kullandı' ya arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin, bu aptalca iddialara, karalamaya hele de seçime giderken sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?”

Erol’un bu açıklaması CHP’de nasıl yankı bulur, Erol’a destek mi yoksa tepki mi gelir bilinmez ama CHP’den böylesine milli bir sesin, silahlı kuvvetlerin yaptığı terörle mücadeleye destek verip, bunu itibarsızlaştırmak isteyen CHP’li Tanrıkulu’na tepki göstermesi, ülke adına olumlu bir gelişmedir.

Erol’un bu yürekli çıkışını yine birileri, Elazığ’da milliyetçi, Ankara’da sosyal demokrat, Tunceli de aşırı soldu vs. gibi cümlelerle itibarsızlaştırmaya  çalışacaklar lakin CHP içinde bu çıkışı yapan tek milletvekili olması bile Erol’un  farkını ve duruşunu ortaya koyuyor.