Erdoğan: Elazığ'ın Çok Fazla Sorunu Var

Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili adayı Savaş Erdoğan,Hadi Konar,HDP Bursa eski milletvekili Asiye Kolçak ve HDP Örgütlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı  İskender Şimşek,Elazığ Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti. 

Erdoğan: Elazığ'ın Çok Fazla Sorunu Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’ı ziyaret eden Savaş Erdoğan,14 Mayıs seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada,“Yaklaşık 15 yıldır gazetecilik yapıyorum. Karakoçan’da yaşıyorum.Evliyim.Üniversiteyi Ankara’da okudum. Ardından 2 yıl yükseklisans yaptım siyaset bilimi ve kamu yönetiminde. Bu 15 yıllık meslek hayatımda her türlü haberleri yaptık. Kadın cinayetinden yoksulluğa ve işsizliğe kadar haber yaptık. Belli bir aşamadan sonra bu haberleri yapmak bana yeterli gelmedi. Çünkü çözüm noktasında sadece topluma duyurabiliyorsunuz ama ötesine geçmiyor.”dedi.

ELAZIĞ’IN YAŞADIĞI EN BÜYÜL TRAJEDİ DEPREM

Erdoğan,“Bunları meclis çatısı altında halkımızın yaşadığı sıkıntıları takip etmek adı altında böyle bir yola başladık. Dileğimiz Yeşil Sol Partinin Elazığ’da bir milletvekili çıkarmasıdır. Bize de böyle bir imkanın tanınırsa bu kentin en büyük sorunlarını bu şekilde çözebilmek ve sorunları dile getirebilmek. Son zamanlarda Elazığ’ın yaşadığı en büyük trajedi Depremdi. Depremden kaynaklı bölge afet bölgesi ilan edildi. Bana göre afet bölgesinin gereği yerine getirilmedi. Çünkü afet bölgesi ilan edildiğinde normal koşullarda 20 yıl öncesine kadar konut yaptığınız insandan sosyal hukuk devleti gereği para alınmıyordu. Ayrıca afet bölgesinin etkisi geçmeye kadar halktan elektrik,doğalgaz,vergi ve sigorta priminin alınmaması gerekiyor.”dedi.

AFET BÖLGESİNİN MANTIĞI DA BU DEĞİL

Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili adayı Savaş Erdoğan,“Şuan Elazığ’da devletimiz bu vergileri halka yansıtıyor. Ayrıca TOKİ marifeti ile yapılan evi kar alarak yapıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Afet bölgesinin mantığı da bu değil. Bunu da mecliste tüm gücümüzle dile getireceğiz. Nitekim alınan bir spotaj vergisi var. 1999 depreminden sonra çıkartılan bir vergidir. Deprem vergisi diye geçer. 11 ilimize zarar veren deprem de gördük ki ülkemiz hazır değil. Hazırlıklı kılmak için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

ELAZIĞ’IN ÇOK FAZLA SORUNU VAR 

Erdoğan,“En önemli kurumlarımızdan Kızılay’ın depremin 3’ncü günü çadır satması ülke olarak düşünmemiz gereken ayıplarımızdır. Bu sorumluların bir an önce özür dileyerek görevlerinden geri çekilmesi gerekiyor. Ayrıca Elazığ’ın çok fazla sorunları var. İşsizlik ile ilgili çok büyük sıkıntılar var. Yirmi yıl önce gelen devlet yatırımları son 10 yıldır gelmemeye başladı. Özellikle Ali Rıza Septioğlu zamanında gelen o büyük devlet yatırımları son 10 yılda sadece belli müteahhitleri zengin etmek üzere geldi.”dedi.

TEPKİLERİN AZALDIĞINI GÖRÜYORUZ 

Seçim çalışmalarına başladıklarını ifade eden  Erdoğan,“Son 15 gündür merkezde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaflarımız,STK’larımız ile görüştük. Ev ziyaretleri yaptık,Kanaat önderleri ile görüştük.  Elazığ’ın büyük bir kısmı değişimden yana karar vermiş. Mevcut iktidarın ülkeye huzur getirmediği ve ekonomik sorunların olduğunu görüyoruz. Bizim partimiz özelinde bakarsak, 2015 seçimlerinde partide görev yapmıştım şimdi ise ilginin daha da arttığını görüyoruz. Tepkilerin daha da azaldığını görüyoruz. Bize karşı daha olumlu baktıklarını gözlemliyoruz. 2015 seçimlerinde aldığımız oydan daha fazla alacağımızı düşünüyorum. 10 Mayıs tarihinde büyük miting yapacağız.Meydan ile ilgili bir sıkıntımız var. İktidar partisi de aynı gün talepte bulunmuş. Onu çözmeye çalışıyoruz. Ama mitingimiz 10 Mayısta olacak. Sadece yeri değişebilir.”dedi.

EKONOMİK KAYNAKLI SORUNLAR NEDENİYLE VATANDAŞLAR KIZGIN 

Erdoğan,“Ak Parti Elazığ’da bizim gözlemlediğimiz kadarıyla 190 bin bandındaki oyunu 120 bine düşüreceğini görüyoruz. Saha da bunu da görüyoruz. Ekonomik kaynaklı toplum iktidara kızmış ve küsmüş. Sözlerini tutmadıkları için vatandaşlar tepkili. CHP oylarını artıracaktır. Gürsel Erol faktöründen kaynaklı sağ kesimden de oy alacağını düşünüyoruz. Ayrıca deva ve saadetin adaylarının da olması ile oylarının 60 bin seviyesine çıkacağını düşünüyorum. 2 vekil çıkaramayacaklar ama 1 vekil rahatlıkla çıkarabiliyorlar. Bir vekil biz,bir vekil chp,2 ak parti olarak görülüyor. Bir vekil için ise Mhp mi Yasemin Açık mı bilemiyoruz.”dedi.
 

Erdoğan: Elazığ'ın Çok Fazla Sorunu Var