Erdoğan Elazığ'da 

24 Ocak depreminin ikinci günü ilimize gelen, bir yıl sonra ilk konutların teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illeri ziyaretleri kapsamında Cumartesi günü Elazığ'a geliyor

Erdoğan Elazığ'da 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/24 Ocak 2020 depreminin ikinci günü ilimize gelen ve yaraların kısa süre içerisinde sarılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ile yönelik ziyafetlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Elazığ'a gelmesi beklenen Erdoğan'ın programı, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenmişti.

ELAZIĞ’IN YARALARI SARILDI 

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremler neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan seferberlik ile Elazığ’da kısa bir süre içerisinde yaralar sarıldı. 

DEPREMİN 1. YILDÖNÜMÜNDE KONUT TESLİMATI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  haftalarca ilimizde kalarak çalışmaları koordine etmiş ve çalışmaların süratle yapılmasını sağlamışlardı.

Bu çalışma sonucu depremin  birinci yıldönümünde ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıkonak’ta yapılan törenle hak sahiplerine konut anahtarlarını teslim etmişti.

Başlatılan çalışmalarla bugüne kadar geçen süre zarfında yapı tamamlanıp teslim edilen yaklaşık 26 bin konutla Elazığ’ın yapı stoku büyük oranda yenilenmiş oldu.

YAPILACAK ÇALIŞMALARIN STARTINI VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem bu çalışmaları incelemek hem de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ’da yapılacak çalışmaları belirlemek amacıyla Elazığ’a gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmaların startını vermek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere 1 Nisan 2023 Cumartesi günü Elazığ’a geliyor.

ABDULLAHPAŞA’DA TEMEL ATMA TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ ziyaretleri kapsamında ilk olarak Abdullahpaşa mahallesinde yapılacak TOKİ konutlarının temel atma törenine katılacak.
Burada yapacağı konuşmanın ardından halkla sohbet edecek Erdoğan, 6 Şubat depremi sonunda ağır hasarlı binaların yerine yapılacak konutların sayısını da açıklayacak.

DEPREMZEDELER İLE İFTAR

Abdullahpaşa mahallesindeki temel atma töreninden sonra Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre merkezine geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler ve Elazığ halkıyla iftarda buluşacak.

İftar yemeğinin ardından halka hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ konutlarında ikamet eden aileleri ziyaret edecek. Erdoğan’ın bu programların sonunda ilimizden ayrılması bekleniyor.

SEÇİM ÖNCESİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayısta yapılacak seçim öncesi ilimize yapacağı ziyaret seçimlerden önce yapılan son ziyaret olacak.

BAŞKAN YILDIRIM’DAN DAVET 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ programı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yapmış olduğu açıklamada, “Elazığ’ımıza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, her zaman bizim yanımızda olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan; 01.04.2023 Cumartesi günü saat 16:30 da sevdalısı olduğu Elazığ halkı ile gönül buluşması gerçekleştirmek üzere şehrimize teşrif ederek TOKİ konutlarının temel atma törenine katılacaktır. Bu vesileyle kıymetli hemşehrilerimizi de bu törene davet ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ BALIK’TAN DAVET

Cumhurbaşkanı Edoğan’ın ilimizi ziyaretleri öncesi halkımıza  bir davet de ilimiz milletvekili Sermin Balık’tan geldi.

Balık, Elazığlıları Erdoğan’ın programına şu cümlelerle davet etti:“Kıymetli Hemşehrilerim; 01.04.2023 Cumartesi, büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin mimarı, mazlumların umudu, 7'den 70'e gakgoların gönlünde taht kurmuş, Elazığ sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, onları bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturmak için yapılan çalışmaları incelemek ve sizlerle buluşmak üzere Aziz Şehrimiz Elazığ'ımıza teşrif edecektir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ programı şu şekilde:

-16.30 Elazığ’a geliş

-Abdullahpaşa Mahallesi’nde halkla buluşma (Yeni konutların temel atma töreni)

-Elazığ Fuar ve Kongre Merkezinde depremzedeler ve vatandaşlarla İftar Programı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar sonrası deprem nedeniyle hak sahibi olan bir aileyi ziyaret etmesi de bekleniyor.

ADAY ADAYLARI DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimizde gerçekleştireceği programa partinin tüm teşkilatları yanında 14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti’den aday adaylığı müracaatı yapan isimlerin de katılması bekleniyor.