Seçimin Ünlüleri

Seçime sayılı günler kala belirlenen milletvekili adayları arasında ünlü isimlerde yer aldı. Farklı partilerden gündeme gelen ünlü isimler seçim hazırlıklarına devam ediyor.

Seçimin Ünlüleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim hareketliliğinden etkilenen ünlülere farklı cephelerden milletvekili adaylığı teklif edildi.

AK Parti’den Gazeteci Hulki Cevizoğlu ile şarkıcı İbrahim Tatlıses milletvekili aday adayı oldu.

HDP'nin adayı ise oyuncu Kerem Fırtına.

Onur Akın, Candan Erçetin ve Cem Seymen,  Cumhuriyet Halk Partisinde aday adayı oldular.

Safiye Soyman'ın hayat arkadaşı hemşerimiz Faik Öztürk, Elazığ İyi Parti İl Başkanlığına yaptığı başvuruyla milletvekili aday adayı oldu.

Gökhan Zan ve Ünal Karaman da İyi Parti'yi tercih eden ünlülerden.

Şarkıcı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu.

Gazeteci İrfan Değirmenci ile Mehmet Aslantuğ ise TİP'ten aday olan ünlü isimler.

Sanat camiasının ve ünlülerin siyasete girmesi meclisin siyasi havasına ve nezaketine ne kadar yansır bilinmez ama Faik Öztürk’ün olduğu bir meclis oldukça keyifli olabilir. 

Öztürk keşke tercihini Elazığ’dan değil de İstanbul’dan kullansaydı. Listeye seçilebilecek bir yerden girmesi daha kolay olabilirdi. 

İyi Parti’nin hafta sonu yapacağı ön seçimde Faik Öztürk’ün önde çıkma ihtimali çok zayıf görülüyor. İyi Parti 15 ilde ön seçim yaptığına ve sonuçlar kamuoyuna açıklanacağına göre önseçimlerden çıkan sonuç, mutlak anlamda milletvekili sıralamasını da belirleyecek.

İyi Parti kanallarından gelen bilgilere göre Faik Öztürk gibi son dakikada ilimize gelerek aday adaylığını açıklayanların pek şansı yok.