Erdoğan da Şikâyetçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 73 kişilik kafile ile Roma turuna çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan konuşmasında 'Kimse kusura bakmasın, milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha dikkatli davranmalıdır' dedi.

Erdoğan da Şikâyetçi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmamoğlu’na eleştiri yapan Erdoğan kamu kurumlarını da unutmadı ve şunları söyledi:

“Hantal devlet yapısından, çevik ve atılgan devlete geçilmesi için gayret gösterdik. Tüm vesayet biçimleri gibi bürokratik vesayeti de bir tehdit kaynağı olarak gördük. Vatandaşa tepeden bakanlara, insanımıza eziyet edenlere, bahanelere sarılanlara hukukun gereğini yapmaktan çekinmedik. Son dönemde bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızın şikayetlerinin çoğaldığının farkındayız. Kurumlarımız çalışırken idari, mali, hukuki bazı sorunlarla karşılaşılması tabiidir. Ancak bunlar işi ertelemenin mazereti olamaz. Halktan sorunlardan kopuk, görev şuuru eksik eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetini artırmak için gayretlerimizi daha da yoğunlaştıracağız.”

Hay ağzına, yüreğine sağlık Sayın Cumhurbaşkanımız! Biz bunları köşelerimizde yazarken Ak Partililerin hışmına uğruyor, hain ilan ediliyor ve hatta hedef gösteriliyorduk.

Bürokratların hantallığı, heyecansızlığı, halka tepeden  bakmaları, kendilerini cep telefonundan arayan vatandaşa “kim verdi sana telefonumu, niye beni arıyorsun” diye fırça atan bürokratları hep yazdık ama ne yazık ki o bürokratlar daha üst makamlara atandılar. Hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla.

Bu nasıl bir çelişkidir, Erdoğan’ın da şikâyet edip “eski Türkiye’de kaldı” dediği zihniyet ve bürokratları kimler refere edip üst makamlara atıyor ve nasıl oluyor da bu konularda hiçbir araştırma yapılmıyor biz de buna yanarız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tespitleri bizlerin de son 7-8 yıldır yaptığımız tespitler ancak tüm bunlar bilindiği halde aynı fasit dairede kalınması ve yeni Türkiye’ye geçilememesi bürokratik oligarşinin devamına ve bunu besleyen rantçı siyasilerin varlığına işarettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu göremeyecek kadar tecrübesiz ve ferasetsiz bir yönetici ve siyasetçi değil ama güvendiği isimlerin verdiği yanlış bilgilerin kurbanı olduğu da bir gerçek.