Erdoğan, Bir Şeyi Yaparsa Kazanır 

Dağılan ve tekrar toplanarak adaylarını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklayan Millet İttifakı hem oluşturdukları birlik ruhu hem de arkalarına aldıkları siyasi rüzgarla seçimleri kazanacaklarından emin gözüküyorlar.

Erdoğan, Bir Şeyi Yaparsa Kazanır 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sandığa, sayısal ve matematiksel değerler açısından bakıldığında bu çok da imkânsız gözükmüyor.

6 siyasi parti, iki büyükşehir Belediye başkanı, HDP, Muharrem İnce ve Erdoğan karşıtı tüm kesimlerin desteği ile seçimlerin alınması gibi bir senaryo, millet ittifakı bileşenlerine daha yakın ve mümkün gibi geliyor.

Tabi sandık ve seçimlerde her zaman matematik işlemeyebilir. Yapılan bir hata ya da söylenen bir sözle durum anında tersine dönebiliyor.

Millet ittifakında yaşanan bu birlik, Ak Parti ve Erdoğan’a bir şekilde kırgın ve küskün olanları yeniden partiye döndürse de bu sayının seçimi kazanmaya yetip yetmeyeceği bizzat Ak Parti kurmayları tarafından da tartışılıyor.

Ak Parti’nin seçimleri kendi lehine çevirip ipi göğüslemesi için en kolay yol, listelerinin yüzde 70 oranında yenilenmesi.

Elazığ örneğinde de olduğu gibi hemen her ilde mevcut milletvekillerine bir tepki ve direnç olduğunu medyadan sıklıkla okuyor ve canlı örneklerini, ilimizde de yaşıyoruz.

Mevcut milletvekillerinin hiçbir yanlışı olmasa da, partilerinin ve kendilerinin başlarını öne düşürecek bir suçları olmasa da siyasetin doğasından ve seçmenleri değişik yüz taleplerinden bir beklentinin çok bariz bir şekilde öne çıktığını görüyoruz.

Bizlerin buradan ve çok rahatlıkla gördüğünü, Ak Partili üst yöneticilerin görmemesi ve bilmemesi düşünülemez.

Anket yapmayı çok seven ve bunu periyodik olarak yapan Ak Parti Genel Merkezinin de çok iyi bildiği bu gerçeğe rağmen, birileri küsecek, darılacak, hatırı kalacak diye aynı isimlerin dayatılması ciddi yanlışlık olur.

Kaldı ki mevcut milletvekilleri de kendilerinden kaynaklı bir hezimetin yaşanmasını isteyecek kadar haris, ihtiraslı ve bencil isimler değil.

 Her biri Erdoğan’ın davasına baş koymuş ve bedeller ödemiş, bunun karşılığı iki-üç kez milletvekili olmuş isimler. 

Dahasını zaten onlar da istemez ve ısrarcı olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği yenileşme ve yüzde 70 değişim startı, seçimin kaderinde önemli rol oynayan ve Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı yapmaya yeter. 

Umarız bu çağrılarımız da ilgili makamlarda karşılık bulur ve seçim kendi açılarından sıkıntısız bir şekilde atlatılır. Tersi olduğu zaman “biz demiştik” demek istemediğimizi ve bugünden önlemlerin alınmasının kendi yararlarına olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.