Erdoğan: 'Bazı Hatalarımız Oldu'

Elazığ Hakimiyet Gazetesi'nin  gündeme getirdiği aday listelerinde halkın istediği isimler yerine genel merkeze çöreklenmiş lobi ve çıkar odaklarının istediği kişilerin yer aldığını ve aday listelerine halkın tepkisinin üst seviyelere çıktığını ifade etmesinin ardından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu kabul etti ve 'bazı hatalarımız oldu' diyerek bu odakları bir nevi ifşa etti.

Erdoğan: 'Bazı Hatalarımız Oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Partilerin 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak adayları açıklanmıştı. CHP, İyi Parti ve YRP’de listelere yönelik büyük bir tepki oluşmazken ülke genelinde en çok tepki çeken ve il başkanlarının istifalarını getiren liste Ak Parti’nin olmuştu. 

SÜRECİ KADIOĞLU VİDEOLARI BAŞLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  “bazı hatalarımız oldu” cümlesini kurduran ve Cuma gününe kadar bazı değişiklik sinyalleri vermesine sebep olan olay ise Necmi Kadıoğlu videoları oldu.

Koltuğunu 5 yıl önce flaş bir kararla bırakan Necmi Kadıoğlu'nun siyasete geri dönüşü büyük yankı uyandırdı. Kadıoğlu'nun adaylığının netleşmesinden sonra Esenyurt Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kendisinden burs istemeye gelen bir kız öğrenciyle olduğu iddia edilen müstehcen görüntüleri sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu. Bu olayın ardından AK Parti'de adaylıktan çekilen Necmi Kadıoğlu'nun yerine İstanbul Ak Parti ile başkanı Bayram Şenocak’ın listeye konması bekleniyor. 

BU İSİMLER KOMİSYONLARDAN NASIL GEÇİYOR?

Ak Parti aday adaylarının önce alt komisyonlardan  ardından da üst komisyonlardan  görüşüp  son olarak listeye girmesi gibi ciddi bir ön inceleme ve eleme sistemine, başta MİT raporları, adli sicil kaydı, medyaya düşmüş olumsuz vakaları ifşa olmuş isimlerin milletvekili listelerinde kendilerine nasıl yer buldukları merak konusu oldu.

GENEL MERKEZ ÇIKAR LOBİLERİ

Necmi Kadıoğlu örneğinde olduğu gibi ahlaki açıdan Ak partiyi zor durumda bırakan, savunulması ve arkasında durulması mümkün olmayan isimlerin eldeki tüm MİT raporu ve arama motoru taramasında çarşaf çarşaf önünüze serilecek verilere rağmen tüm kurullardan geçerek aday listesinde yer bulunması, Ak Parti genel merkezindeki çıkar şebekelerini ve rant lobilerini ifşa etti.

LİSTE TEPKİSİ   

 Ak Parti’nin mevcut bakanları büyükşehirlerden birinci sıra aday göstermesine birçok ilden tepki gelirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ordu ilinden ilk sırada aday gösterilmesi Belediye Başkanı ve İl Başkanının tepkisini getirdi.

Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, halkın sesine tercüman olup Erdoğan’a hitaben “listeyi izah edemiyoruz, istifanın eşiğindeyiz” dediği için görevden alındı.

ELAZIĞ LİSTESİNE TEPKİLER

Ak Parti’nin elinde 5-0 yapacağı ve şehirde ciddi karşılığı ve potansiyeli olan isimler varken, bunların dikkate alınmayıp genel merkez tarafından karşılığı olmayan ve şehirde tabanı bulunmayan isimlerin yer almasına Elazığ büyük tepki göstermişti.   

Ak Parti’de listeye güç ve ciddi bir destek sunacak aday adaylarını değil de halkta ve tabanda karşılık bulmayan isimlerin listede yer alması, halkın genel merkezlere tepkisini  yükseltmesine sebep olmuş ve bu tepki sonucunda ilimiz de bağımsız aday sayısında ciddi bir artış yaşanmıştı. 

HALK SESİNİN DUYULMASINI İSTİYOR 

Elazığ’da üzerinde fırtınaların koptuğu liste ise Ak Parti’nin listesi oldu. İsimler kadar sıralamaya da tepkiler vardı. Kısaca Ak Parti, favori olarak girdiği süreçten Elazığ’da en fazla tepki çeken parti oldu. Geçmişten bugüne dayatılan listelere Erdoğan hatırına oy veren parti tabanı, bu kez ciddi şekilde tepki göstererek, artık genel merkezin değil halkın istediği isimlerin liste de yer alması yönünde taleplerini dile getirdiler. 

HAKİMİYET ÖNGÖRÜSÜ 

Halktan gelen yeni yüz talebini doğru okuyup fakat yanlış anlayan Ak Parti Genel Merkezi listelerini yüzde 70 yeniledi ama yeni diye sunduğu isimlerle eski yüzleri aratır bir tablonun da sorumlusu oldu. Elazığ dahil yaklaşık 15 ilde adaylık listelerine tepkiler oldu ve parti için de bile eleştiriler artmaya başladı. Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin adaylık listeleri açıklandıktan sonra yaptığı haber ve yorumlar da listelerin halkta karşılığı olmadığı ve insanların tepki gösterdiği ifadeleri yer almıştı. Hakimiyet Gazetesi’nin yaptığı bu değerlendirmeler sonucun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yapılan bu yanlış hakkında ilk defa konuştu. 

KONGRELERİMİZDE HÜCRE YENİLENMESİ YAPTIK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D- CNN Türk ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada,“ AK Parti’yi biz kurduğumuzdan bu yana hep yenilikten yana olduk. Şunu açık söyleyeyim biz sıradan bir parti değiliz. Kongrelerimizde hep hücre yenilenmesi yaptık. Bunu da meclise taşımak istedik. En az 3 dönem görev yapan arkadaşlarımızdan böyle bir değişiklik yapalım dedik. Ara vermişse ayrı ki en yakın mesai arkadaşlarımla da bu adımı attık. Sağ olsun hiçbiri bizi niye kenara attın demedi ki hepsinin yeni bir görevi var, var olan görevleri var. Biz bir davaysak, bugün burada yarın başka yerde bunu devam ettireceğiz.” dedi. 

ERDOĞAN: “BAZI HATALARIMIZ OLDU, CUMAYA KADAR SÜREMİZ VAR” 

Adaylara ilişkin kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunları yaparken her seçim bölgesine, her adaya ilişkin kapsamlı çalışmalarımız oldu. Bütün demografik yapıyı masaya yatırmak suretiyle çalışmamızı yaptık. Bütün bunlara rağmen bazı hatalarımız bazı illerimizde olmadı değil. Cumaya kadar süremiz var.” dedi.

ELAZIĞ LİSTESİNDE DEĞİŞİM BEKLENMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listelerde değişim sinyalinin ardından gözler Elazığ listesinde değişim olup olmayacağına çevrildi. Ancak edindiğimiz bilgilere göre Elazığ listesinde herhangi bir değişim olmayacağı ve aday listesinin Cuma günü YSK nezdinde resmiyet kazanacağı ifade ediliyor.

HESAP SORACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta gayriahlaki tutumları, yolsuzluk ve usulsüzlükleri olan isimleri üst kurula kadar taşıyan ve bu isimlerin aday listesine yazarak kendisine olumlu rapor veren genel merkez yetkililerine nasıl bir yaptırım uygulayacağı ve kendisini aldatan bu isimlerden nasıl bir hesap soracağı merak ediliyor.