Enflasyona Ezilen Asgari Ücrete Rekor Zam

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam oranı belli olmadan önce çok önemli bir açıklama yapıldı ve asgari ücretin 17 bin lira olabileceği ifade edildi.

Enflasyona Ezilen Asgari Ücrete Rekor Zam

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam oranı Aralık ayında belli olacak. 2024 yılında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması beklenirken bu zamla birlikte asgari ücret net 17 bin lira olması beklendiği bildirildi. Bu doğrultuda Özgür Erdursun yaptığı açıklamalarında hükümetin asgari ücret zammında biraz daha rahat olduğunu belirterek zammın yüzde 50 oranında olabileceğini aktardı. Ayrıca Erdursun açıklamalarında asgari ücret 2024 yılında 17 bin lira olacağını ifade etti. 

MERAKLA BEKLENİYOR

Bu rekor oranlı zam, asgari ücretlilerin alım gücünü artıracak ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacağı belirtilerek asgari ücret zammı, hükümetin sosyal politikalarının bir sonucu olarak görüldüğü de bildirildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve devlet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda, asgari ücret zammını oy birliğiyle kararlaştırılacağı belirtilerek asgari ücret zammının, enflasyon oranının üzerinde olması, asgari ücretlilerin hayat pahalılığı karşısında korunmasını sağlayacağı ifade edildi. 

Asgari ücret zammı, aynı zamanda vergi dilimlerinin de yeniden düzenlenmesini gerektireceği ifade edilerek bu sayede asgari ücretlilerin vergi yükü de azalacağı asgari ücret zammının, diğer ücret gruplarına da yansıyacağı vurgulandı.

Bu da işçi sınıfının genel olarak refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunacağı paylaşılarak asgari ücret zammı, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğu ve Aralık ayında asgari ücret zammının resmileşeceği ifade edildi. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar, bu zammın kendilerine yeni fırsatlar sunacağını düşünürken şimdiden nefeslerini tutmuş zam oranlarının açıklanmasını bekliyorlar.

YAPILAN AÇIKLAMA 

Konu ile ilgili olarak Özgür Erdursun'un asgari ücret zammı hakkında yaptığı açıklamaları ise şöyle olmuştu:Enflasyona Ezilen Asgari Ücrete Rekor Zam