En Az Tepkili Liste

Ak Parti aday adaylarının mülakatları son buldu. Aday adaylarına iki kelimelik 'kendinizi anlatınız' sorusu soruldu ve komisyon üyeleri,4-5 dakikalık konuşma ile kendilerini ifade etmeye çalışan aday adaylarına yönelik puanlamalarını yaptılar

En Az Tepkili Liste
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mülakata giren çok sayıda aday adayı ile görüştük. Kendilerini kısaca tanıttıktan sonra siyasete ve Ak Partiye bakışını ve 14 Mayıs seçimlerinin önemine dair düşüncelerini ifade ettiklerini dile getirdiler.
Görüştüğümüz aday adaylarının yine ortak kanaati Genel Merkez’in mülakat ile ilgili sistem ve düzeni iyi kurduğu, alfabetik sırayla beşer kişilik guruplarla görüşme salonuna davet edildiklerini, sırası gelen aday adayının komisyona girerek mülakatı gerçekleştirdikten sonra genel merkezden ayrıldıklarını dile getirdiler.
Nezih bir ortam ve kendilerini hakkıyla ifade ettikleri yönünde tamamlanan mülakat sonuçlarının, iki gün içinde değerlendirilerek üst komisyona havale edilmesi bekleniyor.
Her ne kadar 64 aday adayı mülakata katılmış olsa da ilimizde 72 aday adayının olduğu Ak Parti’de Elazığ ile ilgili sürecin yapılacak anket ve Elazığ’da öteden beri partide etkili olan üç ismin de özel görüş ve kanaati alınarak 7 Nisan tarihinde sonlandırılması bekleniyor.
9 Nisan tarihinde listelerin YSK’ya verilmesinin ardından açıklanacak milletvekili aday listesi ne kadar mükemmel olursa olsun belirli tepkilerin gelmesi de normal görülüyor. 
Yapılacak her listeye olacak itirazı bilen Ak Parti, en az itiraz alacak bir listeyi oluşturmanın peşinde ve bunun titiz çalışmasında.