Emeğin ve Emekçinin Gür Sesi Memur-Sen, 28 Yaşında

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İlhami Bahşi, Memur-Sen'in 28'inci kuruluş yıldönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Emeğin ve Emekçinin Gür Sesi Memur-Sen, 28 Yaşında

İlhami Bahşi: “Hakkın, alın terinin, emeğin ve emekçinin değerini savunmak ve hak ettiği noktaya taşımak için Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşları tarafından kurulan Memur-Sen Konfederasyonu çeyrek asrı aşıp yarım asra uzanan yolculuğunda 28 yaşına girdi.

Değerlerin ve mukaddesatın örselendiği, hakir görüldüğü bir zamanda M. Akif İnan ve yol arkadaşlarının insana değer, emeğe güç kazandırmak adına sendikal hayata kazandırdığı Memur-Sen, birlerle başlayan bu kutlu yolculuğunda milyonların gür sesi oldu.

Kökleri kadim medeniyetimizin derinliklerine uzanan Memur-Sen, ideolojilerden bağımsız; öznesi ve önceliği insan, yönü adalet, özgürlük ve hakkaniyet olan, erdemli, akademik ve çözüm odaklı hizmet sendikacılığının öznesi oldu.

Çeyrek asrı aşan mazisiyle Memur-Sen, insan olma erdemini küçülten, milli iradeyi yok sayan, eğitim, inanç ve çalışma özgürlüğünü turnikelere mahkum eden, emeği sömürenlerin karşısında çelikleşen iradenin adıdır.

Memur-Sen, 28 Şubat’ı tarihin çöp tenekesine atan, 27 Nisan’ın karşısında millet iradesinin yanında duran, 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminde meydanları hainlere dar eden millet iradesinin mücessem halidir.

ADİL BÖLÜŞÜM, İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN 28 YILDIR DURMADAN YÜRÜDÜK

Kapitalizmin ve emperyalizmin çarpık düzeninin neden olduğu haksızlıklara, gelir dağılımındaki korkunç adaletsizliğe karşı emeğin yanında saf tutarak, mazlumların, mağdurların ve emek kesiminin sesini, sözünü yükselttik. Zalimin adı fark etmeksizin Kudüs’te, Arakan’da, Suriye’de, Doğu Türkistan’da; emperyalizmin, despotizmin, vahşetin karşısında insanlığın ortak vicdanı olduk.

Emek ve hak mücadelesini “yerelden evrensele soylu mücadele” ilkesi ve emeğin küresel dayanışması perspektifiyle 130 ülkeden 200 emek örgütüyle çalışmalar yürüttük ve beş kıtada varlık gösteren küresel bir dayanışma platformuna dönüştük. 25 ülkeden 33 konfederasyonun mutabakatıyla İstanbul’da 25 milyondan fazla emekçinin temsil edileceği Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) kuruluşuna öncülük ettik.

Milletimize ve insanlığa olan vefamız gereği ülkemizde ve dünyada yaşanan afet ve felaketlere bigâne kalmadık, mağdurların yardımına koştuk. Sel, deprem ve yangın gibi tüm felaketlerde elimizi taşın altına koyduk. Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan 6 Şubat depremlerinde “Şimdi Dayanışma Zamanı” diyerek 270 kişilik Memur-Sen Arama Kurtarma ekibimizle, 11 milyon 750 bin TL nakdi yardım, 159 TIR acil ihtiyaç malzemesi ve 500 çadırlık ayni yardımlarla depremzedelerimizin yanında yer aldık.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ

2009 yılından bu yana bağlı tüm sendikalarımızla birlikte elde ettiğimiz “yetki”de istikrarın kazanımda zirvenin adresi olduk. Mimarı olduğumuz ilk Toplu Sözleşme’den bugüne 802 kazanıma imza attık. Kararlı itiraz, talep ve tekliflerimizle 2011, 2013 ve 2023 yıllarında yapılan düzenlemelerle 800 bini aşkın sözleşmeli personele kadro yolunun açılmasına öncülük ettik. 5 milyon 300 bin kamu görevlisi toplu sözleşme kazanımımız olan 3600 ek gösterge hakkına kavuştu. 1. derece kadar yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 Ek Gösterge verilmesi konusunda da taleplerimiz karşılık buldu. Mücadelemiz sonucunda Temmuz ayından itibaren en düşük devlet memuru maaşı 22.000 TL olacağı sözünü aldık.

Cuma namazı ve Hac izninden helal gıdaya, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden 3600 ek göstergeye kadar birçok konuyu toplu sözleşmede hüküm altına alarak toplu sözleşmenin kapsamını fiilen genişleterek mücadelemize mevzi kazandırdık.

Bütün bunların yanında 4688 sayılı Kanun’un sendikal mücadeleyi güçlendirecek, yetkinin hakkını tam teslim edecek, adil pazarlık düzenini sağlayacak şekilde evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmesi için, YHS’nin kaldırılıp, GİH Sınıfı’na aktarılması için, bayram ikramiyesinin verilmesi için, kariyer ve liyakatin önemsenip, KPDK kararı gereği tüm kurumlarda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının periyodik olarak en fazla 3 yılda bir yapılması için, kamu görevlilerine kira yardımı verilmesi için mücadelemizi sürdürecek, kamu görevlilerimiz için ilk günkü heyecanla emek vermeye, ter akıtmaya devam edeceğiz.” Dedi.