Elazığlıya Eziyet!

Geçmiş yıllarda ilimizde yapılan ancak 24 ocak depreminde hasar gören polis okulu gerekçe gösterilerek Erzincan'a aktarılan polis akademisi ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavı sebebiyle polis adayı yüzlerce Elazığlı genç ve aileleri mağdur ediliyor. Vatandaş, öğrencilerin Erzincan'a taşınması yerine sınav komisyonunun Elazığ'a gelmesinin daha isabetli olacağı ifade ediliyor

Elazığlıya Eziyet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke ve memleket sevdası ve hizmet aşkı sebebiyle ilimiz gençlerinin meslek tercihleri arasında birinci sırada yer alan polislik sınavlarının ilk kez il dışında yapılacak olması tepkilere sebep oldu.

SINAVLAR İKİYE AYRILDI      
Polis Akademisi Başkanlığının 27.Dönem POMEM  sınavları sorunlarla başlıyor. Daha öncesinde Ön Sağlık ve Fiziki Yeterlilik sınavını bir arada yapan Polis Akademisi, bu yıl sınavları iki ayrı tarihte ve iki ayrı alanda yapma kararı aldı.  

Bu kapsamda “Ön Sağlık” aşamasını önce, Fiziki Yeterlilik sınavı olan Parkur ve Sözlü sınavını ise ayrı bir zamanda ve ayrı bir yerde yapılması bekleniyor.

ELAZIĞ, ERZİNCAN’A TAŞINIYOR
Türkiye genelinde yoğun ilgi gören polislik sınavına ilimizden de çok sayıda öğrenci katılacak.

Son yıllarda Elazığ’da yapılan Pomem sınavlarının bu yıl ilimizde değil de çoğunluğu Erzincan olmak üzere il dışında yapılacak olması binlerce polis adayı gencimizi ve ailemizi zor durumda bıraktı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Elazığ Zirve Besyo-Pomem Parkur Hazırlık antrenörü aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Sağlam, bu uygulama ile birçok Elazığlı öğrencinin mağdur olacağını ifade etti.

1.500 ÖGRENCİ VE AİLE MAĞDUR
Alınan kararın 1.500 genç ve ailesini mağdur ettiğini ifade eden Sağlam, şunları söyledi; ‘’ Çok şükür ki ilimiz Polis, Asker ve Kolluk Güçleri mesleklerini çok tercih ediyor ve bunu asli bir görev olarak görüyor. Bu nedenle ilimizden de bu yıl Pomem sınavı dediğimiz polislik sınavına yaklaşık bin-bin 500 kişi katılım sağlayacak. Fakat öğrencileri ve aileleri üzen nokta sınavın Elazığ’da yapılmaması. Daha öncesinde Pomem sınavı şehrimizde bulunan Zülfü Ağar Polis okulunda yapılıyordu. Fakat edindiğimiz bilgilere göre Polis okulunun depremden zarar görmesinden dolayı sınav çevre illere ve yoğunlukla Erzincan iline verildi. Deprem ve pandemi geçiren Elazığlı öğrenci/velilerin bu nedenle hem maddi hem de başka bir ile gidip virüsle karşı karşıya gelmesi korkutuyor. Özellikle ön sağlık sınavından başarıyla geçenlerin fiziki yeterlilik testi ve sözlü mülakat için bir kez daha il dışına çıkacak olması maddi anlamda da büyük mağdurluk yaratıyor. Umarız fiziki yeterlilik testi ve sözlü mülakat sınavı Elazığ’da olur ve Elazığlı vatandaşların mağduriyetleri de giderilmiş olur’’

SINAV YAPILACAK MEKAN BULUNAMADI MI?
Sınavların 24 Ocak depreminde Zülfü Ağar Polis Meslek okulunun zarar görmesi gerekçesi ile sınavların Erzincan’da yapılma gerekçesinin mantıklı bir temele oturtamadıklarını ifade eden polis sınavına katılacak öğrenciler ile aileleri, ilimizde tüm okulların ve üniversitenin tatilde olduğu ve binalarının boş olduğu bu dönemde “ön sağlık” sınavının başka ilde yapılmasının izah edilemeyeceğini belirtiyorlar.

Herhangi teknik donanım ya da özel fiziki mekân özelliği gerektirmeyen, geçmiş yıllarda da Zülfü Ağar Polis okulunda yapılan bu sınav için ilimizde çok sayıda okul ve kamu kurumu binası olduğuna dikkat çeken öğrenciler, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ettiler.

KOMİSYON ELAZIĞ’A GELEMEZ Mİ?
İlimizde depremde zarar gördüğü için eğitim ve öğretime ara verdiği, öğretmenlerinin de değişik illerdeki okullara nakledildiği ifade edilen komisyon üyelerinin artık ilimizde bulunmadığı gerekçesinin de geçerli olmadığını belirten veliler, bunun formülünün 1500 öğrenciyi ve ailesini Erzincan’a yönlendirmek yerine, Erzincan’da oluşturulan ve en fazla 10 kişiden oluşan sınav komisyonunun Elazığ’da görevlendirilmesinin daha doğru ve hem kamu hem de vatandaş için isabetli bir karar olacağını ifade ediyorlar.

MADDİ KÜLFET VE ZAHMET
Geçmişten bugüne ilimizde yapılan polislik sınavlarının, basit bir araştırma ve il yöneticileri ile siyasetçilerinin konuya eğilmeleri ile çözülebilecek kadar basit bir sorununun, 1500 genç ve onların ailesini özellikle önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışı ve olumsuz iklim koşulları içerisinde Erzincan’a gitmeye mecbur bırakılarak orada bir gece konaklamasının hem maddi zararı hem de birçok riski içerisinde barındırdığını ifade eden öğrenciler, bu konuda başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hemşerimiz Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, ilimiz milletvekilleri ile il yöneticilerinin desteği ve katkısı ile bu sorunun çözüleceğine inandıklarını belirtiyorlar.