Elazığlılar Dikkat! ! Trafik sigortasında yeni dönem başladı

Zorunlu trafik sigortasında araç sahiplerine hasarsızlık oranına göre P'ye kadar indirim yapılırken hasar oranı fazla olan araç sahipleri 0'e kadar daha fazla prim ödeyecek.

Elazığlılar Dikkat! ! Trafik sigortasında yeni dönem başladı

1 Mayıs itibariyle  zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başladı. Daha önce 7 olan basamak sayısı 9’a çıkartıldı. Yeni düzenlemeyle  otomobillerde en düşük sigorta ücreti 2 bin 650  lira olurken en yüksek sigorta ücreti ise 17 bin 500  TL kadar olacak.    

Elazığ’da yaklaşık 143 bin araç sahibini ilgilendiren yeni düzenleme ile  ilgili  Adalı Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Ufuk ADALI gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  ADALI “ Daha önce 1-7 arasında olan sigorta basamak sayısı yeni düzenleme ile 0 ile 8 arasında olacak. Bu da basamak sayısının 7’den 9’a yükseltilmesi anlamına geliyor.  0’a yaklaştıkça araç sahibi daha çok ücret öderken 8’e yaklaştıkça ise daha az sigorta primi ödenecek” dedi. 

TAVAN FİYATLARINDA İNDİRİME GİDİLDİ 

Zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıstan geçerli düzenlemeyle tavan fiyatlara tek seferlik %5 zam yapıldığına dikkat çeken ADALI  “Yine tavan fiyat artırım oranı mayıs ayından  itibaren % 2 olarak uygulanacak.  Bu oran önceki düzenlemede aylık artış % 4.75 olarak uygulanıyordu. Ayrıca elektrikli araçlar için zorunlu trafik sigortasında % 10 indirim uygulanabilecek” ifadelerini kullandı.