Elazığlı Kadınlar Dikkat! Doğru Bilinen Yanlışlar

Yaz aylarında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte cildimizin çok fazla güneş görmesi ve oluşan cilt problemleriyle nasıl başa çıkabiliriz. İşte haberimizin detayında.

Elazığlı Kadınlar Dikkat! Doğru Bilinen Yanlışlar

Güzellik Uzmanı Şebnem Fındık, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken cilt bakımları için uyarılarda bulundu.

 Güzellik Uzmanı Şebnem Fındık: “Cilt durumuna değişkenlik gösteren birçok işlem mevcuttur. Her cilde aynı işlem yapılmamalı, bir kişide işe yarayan cilt bakımı ya da tedavisi diğerinde farklılık gösterebilir. Cilt bakımı yapılmadan önce kişinin herhangi bir cilt rahatsızlığı var mı ona bakılmalı ve ona göre işlem yapılmalı. Örnek verecek olursak kişinin Rozasea (Gül hastalığı) var ise doktoruna danışılmadan kesinlikle işlem yapılmamalı. Benim çok dikkat etiğim bir husustur aynı zaman da meslektaşlarımın da dikkat etmesini öneririm.

Akneli ciltlerde iğneli işlemler ya da peeling tarzı işlemler yapılmamalı, aksi halde tıpkı sivilcenin sıkarak dağıtılması gibi bir durum yaşanır ve olmayan kısımlarda da akne oluşmaya başlar ve yayılmaya devam eder” dedi.

Elazığlı Kadınlar Dikkat! Doğru Bilinen Yanlışlar

“HER İŞLEM HERKESE YAPILMAZ VE AYNI SONUÇ ALINAMAYABİLİR”      

Şebnem Fındık: “Cilt bakımları mevsimsel olarak ikiye ayrılıyor. Cildin güneşten zarar görmemesi adına yazlık ve kışlık işlemler oluşabiliyor. Yaz aylarında ciltte soyma oluşturan işlemler yapılamaz, Dermapen dediğimiz iğneli ve sonrasında cildin soyulmasına neden olan bu işlem çok yaygın bir işlemdir fakat kesinlikle yazın yapılmamalı. Kişi gelip ısrarla yapmak istediği zaman bizler gerekli olan bilgileri kendileriyle paylaşır sonrasında oluşan problemler için mesuliyet kabul etmiyoruz. Genelde de yaptırmama taraftarıyım ama ısrar olunca yapmak zorunda kalıyoruz. Çok iyi korumaları gerekiyor çünkü güneş oturduğumuz yerden terletebiliyor.

Medikal cilt bakımı ise her mevsime uygun bir cilt bakımıdır ve her zaman yapılabilen bir bakım çeşididir. Cildimiz kendisine 21 günde bir yenilediği için aylık olarak danışanlarımız rutin bir şekilde bakımlarını yaptırabilir. Her ne kadar evde cildimizi temizliyoruz desek de, cildin altını temizlemediğimiz için tam bir temizlik olmuyor. İşin uzmanından ve hijyenik ortamlarda yapmaları daha iyi olacaktır. Evde yapılan işlemde salonlarda yapılan işlemler arasında çok büyük farklar var. Cilde oluşan gözenekleri medikal müdahaleler etmek gerekiyor, Dermapen denilen işlem çok iyi sonuçlar aldığımız bir cilt bakımıdır. Aynı zamanda dikkatli çalışma isteyen bu işlemde teknik bilmek gerekiyor. Güzellik sektörü sürekli değişen ve kendisini geliştiren bir sektördür, o yüzden gelen danışanlarımız herkesin yaptırdığı işlemi kendisi de yaptırmak istiyor. Fakat daha önce de belirttiğim gibi her işlem herkese yapılmaz ve aynı sonuç alınamayabilir. Yosun Peeling dediğimiz bir işlem daha var bu da yine soymaya yöneliktir, mesela bunu herkese yapamayız, içerisinde bulunan maddelerden dolayı kişinin buna alerjisi vardır ve hiç istemediğimiz sonuçlar doğurabilir” diye ifade etti.

Elazığlı Kadınlar Dikkat! Doğru Bilinen Yanlışlar

“SÜREKLİ ÜRÜN DEĞİŞTİRMEK CİLDİ YORAR”

Fındık: “Ergenlik dönemin de özellikle genç kızlarda oluşan akne problemi yaş gereği ciltte sürekliliği olan bir durum, ilk etapta kesinlikle oynamamaları gerektiğini belirtiyoruz. İşlem uyguladıklarımız oluyor tabi fakat hormonlardan kaynaklı devam edeceği için durduramayız belki ama yardımcı olma konusun da genç danışanlarımızın yanındayız. Ergen dönemi yaşayan gençler akneleriyle oynadıkları için kalıcı lekeler bırakıyorlar böyle olunca da, çukurluk, gözenek açıklığı gibi cilt problemleri yaşıyorlar. Önlem amaçlı işlemlerimiz mevcut, kişiye göre analiz yapılır ve sonrasında uygun olan işlem sağlanır.

Kişi tek seferde birkaç ürün kullanmamalı, kullanan kişilerde görüyoruz; 5 ürün birden kullanmış ve aralarından biri alerjik reaksiyon göstermiş ve sorun yaşamış. Böyle olunca sorunun hangisinde olduğunu bilmeyecek ve geri kalan hayatında kullanıp problem yaşayacak. Mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ürünleri kullanmalılar. Kişi cildine iyi gelen bir ürünü mutlaka belirlemeli ve onu kullanmaya devam etmelidir. Sürekli ürün değiştirmek cildi yorar, cildi tanımak çok önemli” dedi.

Elazığlı Kadınlar Dikkat! Doğru Bilinen Yanlışlar

DAHA SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN NELER YAPILMALI?

Hyalüronik asit cildin ve dokuların iyi yağlanmasına, nemli kalmasına yardımcı olan bir maddedir. Aynı zamanda bir nemlendiricidir. Çevreden nem alan ve ciltte nemlenmeyi artıran bir cilt bakım bileşenleri kategorisidir. Yaşlandıkça vücuttaki hyalüronik asit seviyeleri azalır. Özellikle kadın danışanlarımıza önerdiğimiz Hyalüronik asit ve buna bağlı tedaviler cildi tıpkı bebek cildi gibi yapma konusunda yardımcı olacaktır. Bununla birlikte gençlik aşısı ve PRP gibi işlemlerle cildimize bunları tekrar kazandırabiliriz. Cildimiz en güzel giysimizdir, ona iyi bakmalıyız. Aylıkta olsa mutlaka cilt bakımını öneririm. Yıl içerisinde mutlaka 2-3 defa PRP işlemini, nem takviyesini ve gençlik aşısını öneririm” şeklinde konuştu.