Elazığlı İngilizce Öğretmeninden Yeni Hamle

Iraklı kreş öğretmeni ve yazar Ümmü Eymen el-Attar'ın kaleme aldığı 'The Way to Karbala' kitabı Elazığlı İngilizce öğretmeni Mehmet Şerif TUTUŞ tarafından Türkçeye tercüme edildi.

Elazığlı İngilizce Öğretmeninden Yeni Hamle

1985 Sürsürü Mahallesi doğumlu Mehmet  Şerif Tutuş, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Milli Eğitim bünyesinde ders vermeye başladıktan sonra, hobi olarak film ve dizilere Türkçe altyazı yapan öğretmenimiz pandemi döneminde bir dizi çocuk kitabını Türkçeye tercüme etti. Yabancı dilde kaleme alınmış bir dizi çocuk kitabı, Elazığlı İngilizce öğretmeni Mehmet Şerif Tutuş tarafından Türkçeye tercüme ediliyor.

Elazığlı İngilizce Öğretmeninden Yeni Hamle

32 sayfalık resimli çocuk kitabı "Kerbela Yolu"; Rubab, Ammar ve Nergis isimli çocukların penceresinden Kerbela ziyaretini konu ediniyor. Hikayede Türk-Arap-Fars vb muhtelif ırk ve Alevi-Sünni-Şii gibi çeşitli mezheplerden tüm Müslümanların Peygamberimiz (s.a.v) ve Ehl-i Beyt (a.s) ekseninde bir araya gelişi resmedilirken, minik kahramanlarımızın bu ziyaretçilere karşı misafirperverliği betimleniyor.

Yeni Kaynak Yayıncılığın basımını üstlendiği "Kerbela Yolu"nu kitabevi raflarında ve internet sitelerinde bulmak mümkün.

Elazığlı İngilizce Öğretmeninden Yeni Hamle

İngilizce öğretmeni Mehmet Şerif TUTUŞ, daha önce de "Cennetten Küçük Önderler" kitabını Türkçeye tercüme etmişti. Başlangıçta hobi olarak televizyon dizilerine altyazı yapan ve pandemi döneminde ise kitap çevirilerine yönelen TUTUŞ, kitap okumanın çocuklar üzerinde olumlu etkilerine değindikten sonra; "Bu kitapta; dürüstlük, sorumluluk bilinci, insan sevgisi, farklılıklara saygı, birlik-beraberlik, misafirperverlik, paylaşma gibi birçok güzel değer işleniyor. İlköğretim bir ve ikinci kademedeki çocukların bir solukta okuyup beğeneceklerine eminim." şeklinde konuştu.