Elazığ'da 100'üncü Yıl

Tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da da Cumhuriyetimizin 100' üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

Elazığ valiliği tarafından düzenlenen programa binlerce vatandaş katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman :

“Kıymetli Elazığlılar, Kurtuluş Savaşı'nda ortaya konulan millet iradesi; azmin kararlığın, ferasetin, birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizi, bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde icra ederek, bıkmadan ve yorulmadan var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

"Türkiye Yüzyılını" milletçe el ele inşa etmekte kararlıyız.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

Önümüze çıkan her engeli bu inanç ve özgüvenle aşacak, varisi olduğumuz cumhuriyeti ilelebet yükseltmeye devam edeceğiz.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

Cumhuriyetimizin ilanının 100'üncü yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı ecdadımızı, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Tüm halkımızın "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Program; Elazığ Belediyesi Mehteran Takımının Gösterileri, Elazığ Anaokulu Öğrencisi Hira KAMAÇ'ı Cumhuriyet Adlı Şiiri Okuması, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Gösterisiyle  Şehit Önder Pinar Ortaokulu Öğrencisi Elif Deveci'nin Bugün Adlı Şiiri Okuması ile devam etti.

Elazığ'da 100'üncü Yıl

 Ardından, Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Askerlerinin Gösterileri, Ahmet Kabaklı Fen Lisesi Öğrencilerinin "Yaşasın Cumhuriyet" Adlı ORA TORYO Gösterisi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Esat Özkal'ın Kurtuluş Savaşı adlı şiiri okuması Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu öğrencilerinin Cumhuriyetin Kahramanları adlı Teatral Oyunu Cumhuriyet Koşusu Ödül Töreni, ve resmi Geçit Töreni ile son buldu.

Elazığ'da 100'üncü Yıl