Elazığlı Ev Sahipleri Dikkat! 5 Yıllık Ödeme Hesaplara Yatacak

Milyonlarca ev sahibi düzenli olarak emlak vergisi ödemesi yapıyor. Ancak bazı kişiler var ki emlak vergisi ödemiyor. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan vatandaşlar bu haklarından haberdar olmadıkları için başvurdukları zaman geri ödeme alabiliyorlar.

Elazığlı Ev Sahipleri Dikkat! 5 Yıllık Ödeme Hesaplara Yatacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev sahipleri her yıl emlak vergisi ödüyor. Milyonlarca kişinin aslında Emlak Vergisi mükellefi olmadığı belirlendi. Kamu Denetçiliği Kurumu, KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında muaf olan kişilere emlak vergisi para iadesi yapılacağı duyuruldu.

İşte para iadesi yapılacak kişiler; Emekliler, ev hanımları, işi olmayan kişiler, şehidin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler...

Tek eve sahip olanlar ve devletin vermiş olduğu maaşın dışında başka hiçbir geliri olmayan sıfır oranlı emlak vergisi olan kişiler bu haktan yararlanacak.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

KDK tarafından yapılan açıklamada Bakanlar Kurulunca belirlenecek indirimli vergi oranından, Türkiye'de brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip kişiler başvuru yapabilecek. Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar karardan yararlanacak.

Sahip olduğu evin 200 metrekare büyüklüğü aşmaması şartı ile emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan kişilerin emlak vergisi ödemeyecekleri belirtildi.