Elazığ Valiliği, Elazığ'da ki Ön Hasar Tespit Çalışmalarını Açıkladı

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'da yapılan ön hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği, Elazığ'da ki Ön Hasar Tespit Çalışmalarını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da da binalar hasar aldı. Elazığ Valiliği, Elazığ’da gerçekleştirilen ön hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı. 
ELAZIĞ VALİLİĞİ SON DURUMU AÇIKLADI
06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş llinde meydana gelen depremler sonucunda ilimiz de etkilenmiş olup, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği il Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, İl Özel idaresi Genel Sekreterliği, DSI Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü teknik personelinden oluşturulan 27 Hasar Tespit Ekibi ile ivedi olarak çalışmalara başlamıştır. Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği il Müdürlüğüne verilen dilekçelere istinaden hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. İkinci depremde ilimizde tahliye edilen 1 bina yıkılmış olup, enkazı kaldırılmıştır. Enkaz altından 1 polis memuru ve 1 sivil vatandaşımızın cenazesi çıkarılmıştır. Hasar tespitler sonucunda il merkezinde acil yıkılacak bina kategorisinde tespit edilen 5 bina ile 3 minarenin yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri devam etmektedir. Ayrıca hasar tespit ekiplerince 10.02.2023 tarihi itibari ile toplam 673 adet binanın hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır” denildi.
 

Elazığ Valiliği, Elazığ'da ki Ön Hasar Tespit Çalışmalarını Açıkladı