Elazığ Unutuldu mu?

Ak Parti'nin Malatya, Erzurum, Hatay ve Kahramanmaraş gibi birçok ilde tüm ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasına ve aday tanıtım toplantısı gerçekleştirmesine rağmen Elazığ adaylarını hala açıklamaması,  'Elazığ unutuldu mu?' sorusunu akıllara getirdi.

Elazığ Unutuldu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin açıkladığı il belediye başkan adayları arasında Elazığ  Belediye Başkanı olarak Şahin Şerifoğulları ilk açıklanan isimlerden biri oldu. Ancak ilçe ve beldelerde listeler kamuoyuna sızmasına rağmen Elazığ’da ilçe ve beldeler için beklenen resmi açıklama bir türlü yapılmıyor.

ARADAN BİR AY GEÇTİ 

Ak Parti’nin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Elazığ dahil 15 ilin belediye başkan adayını açıkladığı 7 Ocak 2024 tarihinden bu yana yaklaşık bir ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamaması, hem birçok dedikoduya hem teşkilat içi sorunlara hem de saha ve propaganda çalışmalarının yapılamamasına neden olurken “Ak Parti Elazığ’ı unuttu mu?” sorusunu da akıllara getiriyor.

MALATYA, ERZURUM, KAHRAMANMARAŞ AÇIKLANDI

Elazığ’ın ilçe ve belde belediye başkanlarının açıklanmamasının yanında Malatya, Hatay, Erzurum ve Kahramanmaraş gibi illerde tüm adaylar açıklanmış durumda. İşte o adaylar:

Elazığ Unutuldu mu?

MALATYA

AK Parti’nin Malatya ilçe belediye başkan adayları Merkez Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un katılımıyla açıklandı.

İşte AK Parti’nin Malatya’daki adayları:
Malatya Büyükşehir Belediyesi: Sami Er
Yeşilyurt: İlhan Geçit
Battalgazi: Bayram Taşkın
Arguvan: Burak Ateş
Arapgir: Çetin Özdemir
Akçadağ: Hasan Ulutaş
Darende: Alican Bozkurt
Doğanşehir: Zekeriya Çelebi
Doğanyol: Hakan Bay
Kale: İhsan Özbay
Pütürge: Mikail Sülük
Yazıhan: Nevzat Öztürk
Hekimhan: Mehmet Tabaroğulları
Kuluncak: Erhan Cengiz

KAHRAMANMARAŞ
AK Parti'nin Kahramanmaraş'ta ilçeler için adaylar belirlendi ve Pazar günü aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
İşte Kahramanmaraş adayları:
Afşin: Koray KIRAÇ
Andırın: Ahmet Sinan Gökşen
Dulkadiroğlu: Necati Okay
Elbistan: Abdullah Yener
Göksun: Hüseyin Coşkun Aydın
Onikişubat: Hanifi Toptaş
Pazarcık: Murat Ceyhan
Türkoğlu: Feyzettin Okumuş

Elazığ Unutuldu mu?

ERZURUM:

AK Parti'nin Erzurum ilçe belediye başkan adayları, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda görkemli bir törenle Genel Başkan Vekili Efkan Ala tarafından seçmenlere tanıtıldı. AK Parti'nin 31 Mart Seçimlerindeki Erzurum aday listesi:

Palandöken: Muhammet Sunar
Yakutiye: Mahmut Uçar
Aziziye: Eyüp Tavlaşoğlu
Pasinler: Ünsal Sertoğlu
Narman: Adem Kınalı
Aşkale: Şenol Polat
Tortum: Muammer Yiğider
Pazaryolu: İbrahim Şahin
Şenkaya: Yavuz Bedir
Çat: Seyhun Saydın
Köprüköy: Osman Belli
Horasan: Recep Karataş
Karaçoban: Sedat Gümüş
Karayazı: Savcı Saka
Tekman: Mustafa Ergin
Hınıs: Serdal Şan
Oltu: Adem Çelebi

HATAY:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi ve Cumhur İttifakı'nı temsil edecek Hatay ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte o adaylar:

Altınözü: Rıfat Sarı
Antakya: İbrahim Naci Yapar
Arsuz: Değer Tultak
Belen: İbrahim Gül (MHP)
Defne: Gökhan Köse
Dörtyol: Oğuz Uçar (MHP)
Erzin: Erhan Akı (MHP)
Hassa: Selahattin Çolak
İskenderun: Mehmet Dönmez
Kırıkhan: Ömer Erdal Çelik
Kumlu: Mehmet Deli (MHP)
Tayas: Bekir Altan
Reyhanlı: Ahmet Selman Yumuşak
Samandağ: Seyit Ali Aslan
Yayladağı: Mehmet Yalçın

9 ŞUBAT’A KALIR MI?

Elazığ’ın ilçe ve belde adaylarının açıklanması için halen  hangi ismin beklendiği açıklanmış durumda değil. Bu doğrultuda bilinen tek konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Şubat 2024 Cuma günü Elazığ’a geleceği. Ancak adayların açıklanması için bu tarihin beklenmeyeceği ve Elazığ adaylarının bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı tarafından kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Elazığ Unutuldu mu?

BÜYÜK BİR ZAMAN KAYBI

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için böyle bir gecikme yaşanması büyük bir zaman kaybı olarak görülüyor. Elazığ’da birçok ilçe ve beldede hem MHP hem de Yeniden Refah Partisi’nin güçlü isimlerle yarışa girmesi ve adaylarını uzun bir süre önce belirleyerek sahada aktif bir seçim çalışması ve propaganda yürütmesi Ak Parti’nin adayları için büyük bir dezavantaj ve handikap olarak görülüyor.

ZAMANIN UZAMASI CİDDİ OY KAYMALARINI GETİRDİ

Ak Parti ilçe ve belde adaylarını resmen açıklamaması ancak muhtemel listenin siyasi kulislere sızmasının ardından birçok aday adayı farklı partilerden aday olmayı tercih etti.

Sürenin uzaması ve resmi açıklamanın olmamasından kaynaklı belirsizlik karşısında oy potansiyeli isimlere adaylık teklifi götüren siyasi partiler, birçok ilçede favori haline geldiler. 

Bu adayların da yarışa girmesi sonucu Ak Parti birçok ilçe ve beldede seçimleri riske etti ve kazanma ihtimalini düşürdü.