Elazığ, Türkiye'nin Yaşanabilir 19'uncu Şehri Oldu

Ekonomi Dergisi Forbes'in yaptığı araştırmaya göre Elâzığ, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesinde 19'uncu sırada yer aldı.

Elazığ, Türkiye'nin Yaşanabilir 19'uncu Şehri Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes'ın 94 başlıkta hazırladığı raporda Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri listesi paylaşıldı. Dergi, yaptığı yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri, yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıraladı.

Buna göre 81 il içinde Elazığ, genel endeks puanına göre 19’uncu sırada yer aldı. Forbes tarafından Elazığ’ın genel indeks puanı, 50.53 olarak gösterildi.

Öte yandan çevre illerin sıralamadaki yeri de belli oldu. 47.36 puana sahip Malatya listede kendine 28’inci sıradan yer buldu. 58’inci sırada yer alan Tunceli’nin puanı 40.57 olurken, 37.38 puanlı Diyarbakır 65’inci ve 36.46 puanlı Bingöl ise en iyi şehirleri listesinde 69’uncu sırada gösterildi.

Bu sonuçlarla Forbes’in Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesinde Elazığ, çevre illere göre daha yaşanabilir bir kent konumunda gösterildi.