ELAZIĞ TAPU MÜDÜRLÜĞÜ: 'MESAİ KAVRAMI GÖZETİLMEDEN, MESAİ SONRASI DA ÇALIŞILMAKTADIR'

Elazığ Hakimiyet Gazetesi'nin 30 Eylül 2020 tarihinde 'TAPU STOP' başlıklı manşetinin ardından Elazığ Tapu Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

 ELAZIĞ TAPU MÜDÜRLÜĞÜ: 'MESAİ KAVRAMI GÖZETİLMEDEN, MESAİ SONRASI DA ÇALIŞILMAKTADIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamada, “Bölge Müdürlüğüme bağlı olarak Elazığ Tapu Müdürlüğü 1 Tapu Müdürü,6 Tapu Sicil Müdür Yardımcısı,35 personel,3 arşiv memuru ve 2 destek personeli ile hizmet vermektedir. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce gerekli önlemler alınmıştır. Bu kapsamda başvuru talepleri web-tapu sistemi üzerinden alınmakta, kayıt talepleri e-devletten verilmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi,“Covid-19 kapsamında bölge müdürlüğümüzce gerekli önlemler alınmış, özellikle imza aşamasında vatandaş yığılmalarının önüne geçilmesi amacıyla sosyal mesafe korunarak ve ateş ölçülerek, HES kodu sorgulanıp vatandaşlar içeri alınmaktadır. 26 Ağustos 2020 tarih ve 31225 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve Elazığ Valiliği’nin 21.09.2020 tarih ve E./8277 sayılı yazıları ile çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma biçimlerinin uygulanabileceği bildirilmiş ise de müdürlüklerimiz de deprem sonrası artan iş yoğunluğu ve vatandaş mağduriyetinin yaşanmaması için esnek ve dönüşümlü çalışma uygulanmamaktadır. Elazığ Tapu Müdürlüğünde toplam 5 personelin testi pozitif olup,3 personel tedavi görmektedir.5 personel temaslı olduğundan karantinaya alınmış,3 personel halen karantinadadır.60 yaş üzeri olup idari izinli sayılan 2 personel idari izinli olmalarına rağmen kendi istekleri ile idari izinli olmayıp aktif olarak çalışmaktadır.

1 personel kalıcı hastalığı olup, raporlu olmasına gerekirken aktif olarak halen çalışmaktadır. 01.01.2020-30.09.2020 tarihleri arasında Elazığ Tapu Müdürlüğüne toplam 53.855 başvuru yapılmış, bu başvuruların 11.339 adedi kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan başvuru olup,42.516 tanesi vatandaş başvurusudur. 2019 yılı aynı dönemin de 44.533 başvuru yapılmış, 12.697 başvuru kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan başvurudur. 2020 yılında bir önceki yıla göre %18 civarında artış meydana gelmiştir. Bölge müdürlüğümüzce meydana gelen iş artışı da göz önüne bulundurularak diğer müdürlüklerden 3 personel geçici olarak Elazığ Tapu Müdürlüğüne görevlendirilmiştir. Müdürlüklerimizde mesai mefhumu gözetilmeksizin mesai sonrası da çalışılmaktadır.

İlimizde meydana gelen deprem nedeniyle ilk günden itibaren AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde personel görevlendirilmeleri yapılmış, son olarak Elazığ AFAD Müdürlüğü bünyesinde 17 personel görevlendirilmiş, AFAD Müdürlüğünce işlerinin bitmesi üzerine 14 personelin görevleri sonlandırılmış,1’i Elazığ Tapu Müdürlüğü personeli olarak üzere 3 personelimiz halen aktif olarak AFAD bünyesinde görevlidir. Deprem bağlantılı olarak müdürlüğe intikal eden ve bekleyen herhangi bir işlem bulunmamaktadır.” denildi.