Elazığ Şehir Meclisinin Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ Oldu

Elazığ şehir meclisinin üçüncü olağan kongresi yapıldı. Kongrede dönem sözcülüğüne Vedat Demirbağ seçildi.

Elazığ Şehir Meclisinin Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ Oldu

Elazığ şehir meclisinin 3. Olağan kongresi gerçekleştirildi.

Elazığ Şehir Meclisi Eski Dönem Sözcüsü Mehmet Karaca, şehir meclisinin gündeminde eğitim binalarının durumunun olduğunu belirterek, meclisin gündemindeki konulara değindi.

Karaca, “Halen TOKİ’nin yapmış olduğu ve oluşturduğu mahallelerde okul ihtiyacı devam ediyor. 7’ye yakın okul ihtiyacımız mevcut. Şehrimizin merkezinde öğrencilerimiz taşımalı sistem ile hala okullara gidiyor. Bizim birinci gündemimiz olan eğitim binalarının iyileştirilmesi yaklaşık 15 aylık süre zarfında giderilmeden devam ediyor” dedi.

Karaca, depremin ardından Sivrice’de hak sahiplerinin hala konteynırlarda kaldığını ifade etti.

Karaca, “Bizim depremde yara alan depremzedelerimiz hala Sivrice’de konteynırlarda yaşıyorlar. Daha ne kadar yaşayacaklar bu da belli değil. Bu gelişi güzel yönetim. Paylaşmadan uzak yönetim. Ortak aklı aramayan yönetim maalesef şehrimizi her geçen gün gelişmişlik düzeyini birkaç sıra değil onlarca sıra geriye götürüyor” ifadelerini kullandı. 

Ülkü-Tek Elazığ Şube Başkanı Turan Yıldız, Maden ilçesinde bulunan rezervlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, “Elazığ ve maden halkı ne kadar bu durumdan istifade edebilecek. İhalede rödovans sisteminin uygulanması çok önem arz ediyor. Bu sistem ile Maden Belediyesine kaynak aktarılabiliyor. Bu da Maden halkına bir hizmet olarak yansır” dedi.

ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan, kentsel dönüşüm alanlarında kamulaştırma çalışmaları ile ilgili vatandaşın sıkıntı yaşadığını söyledi.

Yapılan kongrede dönem sözcülüğüne Vedat Demirbağ seçildi.