Hedefe Adım Adım…

İlimiz Maden ilçesinde bulunan zengin maden yataklarının işletilmesi konusunda yapılacak MAPEG tarafından yapılması gereken ihale ikinci kez ertelendi.

Hedefe Adım Adım…

Bilindiği gibi madenlerin Elazığlı iş insanları ve vatandaşlardan oluşan “Elazığ Girişim Grubu” tarafından işletilmesi amacıyla ETSO tarafından bir çalışma başlatılmış ve daha önce 1 Mart’ta yapılması gereken ihale 4 Nisan’a ertelenmişti.

Elazığ Girişim Gurubu’nun ihale şartnamesinde bazı maddelerin bir firmayı işaret ettiği gerekçesi ile değişiklik yapılmasına yönelik çalışması, başta Ak Partili milletvekilleri olmak üzere CHP Milletvekili Gürsel Erol ve tüm siyasi Parti İl Başkanları da destek vermiş ve bu amaçla bakanlarla görüşmeler yapılmıştı.

Elazığ siyasilerinin ve ETSO’nun girişimleri sonuç verdi ve MAPEG; kendi sitesinden yayınladığı bir duyuru ile ihalenin ileriki bir tarihe ertelendiğini duydurdu.

ETSO’da konuyu kamuoyuna şu cümlelerle duyurdu: “Elazığ Girişim Gurubumuzun yoğun çalışmaları ve baskısı sonuç verdi hamdolsun ve şartnamedeki eksiklikler ve ilaveler yapılmak üzere maden sahamızla ilgili ihale ileri bir tarihe ertelendi. Emek veren destek veren katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.”

Yaşanan bu ikinci gelişme, madenlerin Elazığlılar tarafından çalıştırılma ihtimal ve ümidimiz daha da artırdı. Muhtemelen bu erteleme sürecinde hem ihale şartnamesi gözden geçirilerek, eksiklikler giderilecek hem de madenlerin gerçek rezervleri hakkında daha önce verilmeyen ve kamuoyundan saklanan bilgiler dosyaya konulacak.

Yaşanan gelişmeler karşısında sanki adım adım hedefe yaklaşıyoruz gibi. Ve sanki geliyor gelmekte olan gibi bir his kapladı içimizi.

Bir hakkı daha teslim etmeden geçmeyelim. Eğer, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, bu konuda inisiyatif almamış, konuyu kamuoyuna taşıyıp adım atılması gerektiği yönünde bir hareket başlatmamış olsaydı, Maden ilçemizdeki o zengin maden yatakları 1 Mart 2022 tarihinde yapılan ihalede sahibini bulmuş ve bizler şehir olarak ağıtlar yakıp dizimizi dövüyor konumunda olacaktık.

Demek ki bu şehir için kafa yoran, çalışan, çırpınan ve bunu dert eden yürekli isimler de var bu memlekette…