Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, tebrik ve kutlama mesajları yayımladı.

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

“24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Yeryüzünün en onurlu ve kutsal mesleğini icra eden öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz için en önemli rol modellerdir. Daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye hedefimize onların ışığında yetişecek nesillerle ulaşacağız. İlmin ve bilimin ışığında akılcı, sorgulayıcı, tarihini, kültürünü, medeniyetini tanıyan nesiller yetiştirerek ülkemizin yeni yüzyılına ışık olan kıymetli öğretmenlerimize bugünümüz ve yarınlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Her şart ve koşulda, ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveri ve gayretle geleceğimizi inşa eden kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle bir kez daha yüreklerindeki öğretmenlik sevdasıyla vatanın dört bir yanında göreve koşan ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz nezdinde tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Biz biliyoruz ki; öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Sizler idealist, çalışkan ve fedakâr bir şekilde çalıştıkça aziz milletimiz birlik ve beraberlik içinde daha da güçlü bir duruma gelecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; “Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için, vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakârlık gerekli olan özelliklerdendir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında, ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir.” sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancımız tamdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inançla, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde Türk milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek Cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Bugün için görevimiz, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha kalkınmış daha medeni hale getirmek; O’nun kendi deyimi ile Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyen Türk milleti, yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Geleceğimizin mimarı değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, ebediyete irtihal eden Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Bilgisi, tecrübesi ve irfanıyla evlatlarımızı geleceğe hazırlayan; gönlümüzü, ruhumuzu, aklımızı, dünyamızı aydınlatan tüm öğretmenlerimizin 24KasımÖğretmenlerGünü'nü kutluyorum.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Mesajında; “Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler." ifadelerini kullanan Başkan Yıldırım sözlerini şöyle  sürdürdü; "İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu sebeple bizim insanımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu duygularla çocuklarımızın yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, tüm öğretmenlerimize sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

“Cumhuriyetimizin ve Türk Milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakâr ve saygıyı en çok hak eden değerlerimizdendir. “HER ALANDA ÜRETEBİLEN BİREYLERİN YETİŞMELERİ ÖĞRETMENLERİMİZİN SAYESİNDE GERÇEKLEŞECEKTİR” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Sözünün gereği olarak; “Hür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, öz güvenli, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine, bayrağına ve milletine bağlı, okuyan, araştıran, değerlerine sahip çıkan, her alanda üretebilen bireylerin yetişmeleri öğretmenlerimizin sayesinde gerçekleşecektir.” “EĞİTMEYİ VE ÖĞRETMEYİ BİR İDEAL, BİR ÜLKÜ OLARAK BENİMSEYEN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KULU OLSUN” Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden, şehitlik mertebesine erişen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anarken, Ülkemizin her köşesinde fedakârlıkların en büyüğünü göstererek, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal, bir ülkü olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor sağlıklı ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.  Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde de ifade bulduğu üzere “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını almak yeteneğini kazanamamıştır.” Kıymetli öğretmenlerimiz; inanıyorum ki aynı hassasiyetlerle ve omuzlarınızdaki ağır mesuliyetin bilinciyle hareket etmektesiniz. Çocuklarımızı zihnen ve ahlaken donatmakta, daha müreffeh yarınlar için doğru ve sağlam adımlar atmaktasınız. Yürüdüğünüz bu uzun soluklu yolda daima yanınızda olduğumu ve samimiyetle, özveriyle gösterdiğiniz gayretleri takdirle karşıladığımı bir kez daha vurguluyor; ilimizin eğitimine sunduğunuz değerli katkılardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen, hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, sevgi ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,

Elazığ Protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Eğitim Camiasının Değerli Temsilcileri, Sevgili Öğretmenler, Her yıl 24 Kasım'da kıymetli öğretmenlerimizi bir kez daha anma fırsatı buluyoruz. Bu anlamlı günde, siz değerli öğretmenlerimizin emekleri, özverili çalışmaları ve üstün gayretleri karşısında derin bir minnet duygusu içerisindeyiz.

Sizler, toplumun her kesimine ışık tutan, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren, onlara bilgi ve değer katan, özverili çalışmalarınızla her zaman takdiri hak ediyorsunuz. Öğretmenlik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda fedakarlık, özveri ve sevgi isteyen kutsal bir görevdir. Sizler, bu görevi layıkıyla yerine getirerek geleceğe umutla bakan genç nesillerin yetişmesine katkı sağlıyorsunuz. Bizler Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, eğitimin her zaman önemini ve değerini bilerek,  öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Sizlerin gayretleri, ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyor ve bu bilinçle çalışmalarınızın her zaman takipçisi olacağız. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.