Hesabı ve Vebali Ağır Olur!

31 Mart seçimleri öncesi ilçelerdeki rekabet il merkezinden daha heyecanlı ve hareketli geçiyor.

Hesabı ve Vebali Ağır Olur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Belediye Başkan adayları için birçok parametrelerden sonra adaylar belirlenirken ilçe ve belde belediye başkanları için ise il başkanlıklarının yapacağı anketler ve milletvekillerinin tespit, gözlem ve tercihleri önemli rol oynayacak.

Dolayısıyla her ne kadar son açıklama Genel Merkez tarafından yapılacaksa da ilçe ve belde belediye başkan adayları ilde belirlenecek. İl teşkilatı, ilçe sorumluları ve müfettişler ile o ilçeden sorumlu milletvekilinin yapılmış anket sonuçları, ilçede ve beldelerde gerçekleştirdikleri mülakat ve görüşmeler, sözüne itimat edilen isimlerden alınan görüşler sonrası bir isim üzerinde karar kılınacak ve aday belirlenecek.

Bu süreçte Milletvekillerinin sahada daha çok olması, kendilerine verilmiş ilçelerde geniş tabanlı görüşmeler yapması ve seçimde en çok oyu alacak ismi belirlemesi kendilerinin performansı için de etkili ve önemli olacak. Zira kendi onay ve kararıyla belirlenmiş bir adayın başarısı kendi hanesine yazılacağı gibi başarısızlığı  da kendi hanesine yazılacak ve bundan sonraki süreçte hep karşısına çıkacak.

Dememiz ve söylememiz o ki ilçe ve belde belediye başkan adaylarının belirlenmesinde özel dostluk, özel hukuk ve yakınlık değil, tabanda en çok karşılığı olan ve en yüksek oyu alan isim belirlenmeli ve yarış kazanılmalı. Tersi halinde sandık sonrası yeni bir hesaplaşma yaşanır ki sebep olanın hesabı  ve vebali biraz ağır olur.