Elazığ, Onur Meselesi Yaptı

Partiler, milletvekili aday listelerini YSK'ya sundular. Her partide olduğu gibi her ilde listelerden belli belirsiz bir memnuniyetsizlik basın ve sosyal medyaya yansıyor.

Elazığ, Onur Meselesi Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da üzerinde fırtınaların koptuğu liste ise Ak Parti’nin listesi oldu. İsimler kadar sıralamaya da tepkiler vardı. Kısaca Ak Parti, favori olarak girdiği süreçten kaşı-gözü kırılmış en yaralı çıkan parti oldu.

Ak Parti’nin bu ferasetsizliği, genel merkeze bir ders vermeye yönelik spontane bir tepki rüzgarının oluşmasını sağladı. Geçmişten bugüne dayatılan listelere Erdoğan hatırına oy veren parti tabanı, bu kez ders vermeye hazırlanıyor. Bizim irademizle ve kararımızla bu kadar oynamayın diyor. Şehrin sesini duyun, beklentilerini okuyun, taleplerine kulak kesilin diyor. 

Bu seslerini aylardan beri dile getiren Elazığlılara siz ilk defa ismini duyduğunuz  bir ismi listeye koyarsanız buna asla rıza göstermeyiz, destek olmayız diyor.  Ve hatta öyle bir ayar çekelim ki o isim gitmesin onun yerine bağımız olarak Yasemin Hocayı gönderelim diyor.   

Vatandaş haklı mı? Yerden göğe haklı. Şu an için kamuoyuna bakıldığında halkımızın mağdur olarak gördüğü Yasemin Açık’a ciddi bir yönelim, onu seçtirmek için her kesimden ciddi bir heyecan var. Bu duygu büyüyerek devam edecek ve yıllar sonra mecliste Elazığ’ın bağımsız bir milletvekili olacak gibi.