Elazığ Önde… 

Başıboş köpek sorunu Türkiye'de git gide tırmanırken, konuyla ilgili her kesimden farklı beklentiler ve talepler yükselirken bununla ilgili hazırlanan düzenleme TBMM'ye gelmek üzere. 

Elazığ Önde… 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köpeklerin uyutulmasına yönelik maddelerin yer aldığı iddia edilen düzenlemeyle çok sayıda siyasi, hayvan severler, sanatçılar ve vatandaşlar görüşlerini sosyal medya hesaplarından dile getiriyorlar.

Konu ile ilgili  konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. Köpek bakım evi olmayan yerlerde bakım evleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar sahiplendirilene kadar bu bakım evlerinde tutulacak. Özellikle hayvan severlerin bu süreçte daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağına inanıyorum" diyerek konuya yaklaşımının ortaya koydu.

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi hayvan bakımevleri bu sorunun çözümünde birinci sırada yer alıyor. Bakanlıkların belediyelere  bakımevleri yapmaları konusunda önemli destekleri var. 

Elazığ Belediyesi bu sorunu önceden görüp bakımevini yaparak problemi çözmüş durumda. Bakımevi yanında hayvanların kısırlaştırılmaları, tedavileri ve sahiplendirilmeleri konusunda mükemmel işleyen bir sistem var. Bu sebeple şehrimizde olumsuzluk yaşanmıyor ve başıboş sokak hayvanlarının sayısında önemli azalmalar görünüyor. Bu da gösteriyor ki Elazığ, barınak ve hayvanları sahiplenme adına birçok ilden daha önde.