Elazığ, Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır.... Deprem Bölgesindeki Ailelere Müjde: Destek Yeniden Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısı Elazığ dahil 11 ile ulaştı. Bu kapsamda deprem bölgesindeki okullarda günlük 1 öğün yemek desteği devam edecek.

Elazığ, Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır.... Deprem Bölgesindeki Ailelere Müjde: Destek Yeniden Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazısı Elazığ dahil 11 ile ulaştı. Bu kapsamda deprem bölgesindeki okullarda günlük 1 öğün yemek desteği devam edecek.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminde ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanmış ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu, uygulanmak üzere 81 il Valiliklerine gönderilerek uygulama hayata geçirilmişti.
Ancak bu yıl özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin bütçeye getirdiği yük de göz önünde bulundurulduğunda uygulama bir süre askıya alınmıştı.

YENİ MÜJDE GELDİ

Uygulamanın askıya alınmasının ardından deprem bölgesi olan 11 ilde ücretsiz yemek desteği uygulaması yeniden hayata geçiyor.

ELAZIĞ DAHİL 11 İLE YAZI ULAŞTI

Hakimiyet’in edindiği bilgiye göre geçtiğimiz günlerde MEB’in ilgili yazısı Elazığ dahil 11 ile ulaştı. İlgili yazının ulaşmasının ardından ihale süreçlerinin de tamamlanmasıyla kısa bir süre sonra uygulamanın deprem bölgesinde yeniden hayata geçmesi planlanıyor.