Elazığ Malatya Bingöl Erzincan'da Bir Gün Sürecek Dedi Tarih Verdi

Malatya Bingöl Elazığ Erzincan Erzurum Tunceli'de yarın için (16 Ocak) bir gün yağış sürecek sonraki gün yerini kar yağışlarına bırakacak. İşte tüm detaylar…

Elazığ Malatya Bingöl Erzincan'da Bir Gün Sürecek Dedi Tarih Verdi

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı, Türkiye’nin konuya önceden haberdar olmasında fayda gördü. Batıda bir gün süreceğini söylediği daha sonrasında Malatya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli'de de yaşanıp yurdu terk edeceğini söyledi.

MALATYA BİNGÖL ELAZIĞ ERZİNCAN BİR GÜN DİKKAT

Türkiye’de önümüzdeki günler içerisinde oldukça ilginç bir hava durumu vatandaşları beklerken Meteoroloji uzmanı Orhan Şen’de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şen, batı ve doğu illeri arasında etkili olması beklenen bir hava olayına açıklık getirdi, vatandaşlara konu ile ilgili olarak bilgi verdi. Şen yaptığı açıklamasında batı bölgesindeki illerimize Salı günü yağmur yağacağını, gelecek hava dalgasının da bir gün etkisini göstereceğini belirtti. Ayrıca bu durum sonrası doğu illeri için kar yağışlarının etkili olacağını ifade etti.

Şen, yapmış olduğu açıklamasında, "Gece batıya gelecek yağış Salı sabah erken saatlerde İstanbulda Antalyanın doğusunda ve Hatayda etkili olacak. Batıda 1 gün sürecek bu yağış doğuda çarşamba kar yağışı yapacak ve yurdu terk edecek" dedi.