'ELAZIĞ'IN YAPISINDA LİDERLİK VAR'

Erol KARA/Erbakan Vakfı Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Tan, Erbakan Vakfının Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vasiyeti üzerine kurulduğuna dikkat çekerek,''Bu vakfın asıl amacı İslam Devlet modelinin ahlaki ve ilmi boyutu, siyasi boyutu, eğitim boyutunda çalışmalar yaparak insanlara kendi milli medeniyetlerini değerlerini anlatmak ve hedeflerini canlı tutmaktır'' dedi.

'ELAZIĞ'IN YAPISINDA LİDERLİK VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rahmetli Erbakan ‘ın Elazığ’a Hünkar mahfili dediğini hatırlatan Mehmet Tan,” Hünkar Mahfili demek Liderlerin merkezi demek. Elazığ Yapısında, mayasında liderlik konumu var. Bu liderlik konumundan kaynaklanan değer de birebir yansıyor’’ şeklinde konuştu.

 

Elazığ Hakimiyet Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Erbakan Vakfı Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Tan, ‘’Erbakan Vakfının Türkiye genelinde 70 ilde teşkilatlandığına işaret ederek 380 Teşkilatı bulunan güçlü bir vakıf olduğunu’’ söyledi.

 

 

Tan,” Elazığ Erbakan vakfı olarak bu değerleri topluma kanalize etmek.  Tüm STK’ların toplantılarını iştirak ediyor ziyaretler yapıyoruz.  Özellikle manevi iklimin ecdadın bize bırakmış olduğu mirası aktırmak adına ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda sayın valimize ve milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz. Tüm okullarda, liselerde konferans verdik bu tüm ilçelerde ve okullarda devam edecek.  Biz gençlerimizin ayaklarına gideceğiz. Onlara kendi medeniyetimizi anlatacağız. Hedefleri ve geleceklerini ona göre şekillendireceğiz. “ dedi.

 

ŞARTLARI BİZİM BELİRLEMEMİZ GEREKİR

 

Mehmet Tan,” Şartları biz belirlemezsek şartları başkaları belirler ve bizlerde o şartların önünde rüzgârın önünde savrulan yaprak gibi dağılırız. Ama şartları bizim belirlediğimiz, bizim şekillendirdiğimiz devlet yapılanmasını bakıyoruz. Çağ açıp çağ kapadık. İşte bir Çanakkale gerçeği var önümüzde. Bir Kıbrıs gerçeği var önümüzde. Yani halkın zihnine dağarcığına yaratılış gayesinin ne olduğunu sorununu ne olduğunu şu topraklarda yaşayan her bir ferdir görev sorumluluğunun ne olduğunu haykırmak noktasında görevimizi yapıyoruz.”dedi.

 

ELAZIĞ’IN YAPISINDA LİDERLİK VASFI VAR

 

Rahmetli Erbakan ‘ın Elazığ’a Hünkar mahfili dediğini hatırlatan Mehmet Tan,’’ Hünkar Mahfili demek Liderlerin merkezi demek.Elazığ Yapısında, mayasında liderlik konumu var. Bu liderlik konumundan kaynaklanan değer de birebir yansıyor şeklinde konuştu.

 

Tan, “Bir medeniyet yürüyüşü başlatmak adına burası Anadolu’nun işaret fişeğidir. Anadolu’nun meşalesidir. Anadolu’nun ve İslam coğrafyasının yansımasının merkezi yeri. Onun için bizlerin gidip samimi ve içten davamızı anlattığımız zaman diyorlar ki,” El hak doğrudur” Erbakan hoca 40 yıl bu davayı anlattı bizlerde inanıyoruz. Her türlü desteği varız diyorlar. Samimiyetle bunu bize yaşattırıyorlar.” diye konuştu.

 

Müslüman fert olarak herkesin bir görevi olduğuna işaret eden Mehmet Tan, ‘’Nesile sahip çıkmak, ülkeye ve islam coğrafyasına sahip çıkmak, mazlumlara sahip çıkmak bu görevi yapmayı dert edinen gece gündüz çalışmak isteyen kardeşlerimizle yürüyoruz’’ dedi.

 

ERBAKAN GÜLEN’İN PROJE OLDUĞUNU BİLİYORDU

 

Milli görüşün temel argümanının kendi manevi değerlerimizin veya İslam medeniyetinin Devletleşmiş halinin yansıması olduğuna dikkat çeken Erbakan Vakfı Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Tan,’’ Abdülhamit Han’ın savunduğu görüş neydi ise Erbakan’ın savunduğu da odur ‘’diye konuştu.

 

Tan,” 1984’de Erbakan Fetullah Gülen’in yanında yer almamız ilerde ülkemize büyük bedeller ödetir onlar bir projedir. Proje kapsamında yürüyen insanların Siyonizm’e hizmet edebileceklerini onlara asker yetiştirdiklerini her daim söylemişti. Bizde İslami değerleri diye kandık ama geldiğimiz nokta da hoca haklı çıktı. Aslında biz Medeniyetimizle bütünleşmediğimiz için hocamızı anlamadık. Erbakan Hoca bir konuşmasında Fetullah Gülen ile günde beş vakit ruhlarımız bir araya geliyor. Bu ifadeyi kullandı. Bu ifadeyi kullanırken, Fetullah Gülen bir gün sonra açıklama yaparak,” Bizim ruhlarımız Erbakan ile barışık değildir” diye karşılık buldu. Erbakan’ın hassasiyeti oraya meyil edecek insanlara ayna görevi üstlendi. Maalesef ülkemizde en büyük sıkıntılardan biri dinimizi duygularımızı hislerimizin veya maddi sevgilerimizin gerisine attık. Makam adına tercih yaptığımız zaman bizi biz yapan değerlerimizden ziyade gücü kuvveti elinde bulunduran veya Dünyevileşme adına meyil hareketi içinde olan insanların peşinde gitmeye kendimize ölçü alan insanlarımız oldu. Erbakan Fetullah Gülen’e kesin net çizgiyi çekerken Bizim medeniyetimiz vardır Milli olan islamla bütünleşen maya’nın kişide olması lazım’’dedi.

 

Tan,’’Fetullah Gülen’in proje olduğunu projesinin karşısında da Erbakan hocamız insanları uyarma ve uyandırma noktasında ciddi mücadele verdi. Ama Müslümanların fazla incitmeden onların arasına ifrat tefrit sokmadan bir hareket içine girildi. “ dedi

 

Tan, Erbakan vakfının vakıfçılık yapmayacağını belirterek Siyonizm’in 300’ler Meclisi varsa ümmetinde Erbakan vakfı vardır sözleriyle tamamladı.