Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

Elazığ'ın hemen hemen her sokağında gördüğümüz, görmezden geldiğimiz çocuklar hayatta kalabilmek için insan üstü çaba sarf ediyor.

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

Şehrin her bölgesinde sürekli karşımıza çıkan müzik aleti çalan, mendil satan, dilenen, pamuk şeker satan kısaca bir çocuğun yapmaması gereken ne varsa yapan çocuklar için ciddi bir çalışma gerekmektedir.

Elazığ’ın sokakların neredeyse her gün şahit olduğumuz asayiş olayları hiçbir vatandaş için güvenli ortam oluşturmazken, iki üç kişilik gruplarla sokaklarda satış yapmaya çalışan ya da yalnız bir şekilde hayatta kalmaya çalışan çocuklar için ne kadar güvenli olabilir?

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

Sadece Elazığ’da değil, ülke genelinde ciddi bir sorun teşkil eden bu durumun acilen devlet eliyle çözülmesi, ciddi çalışmalar yapılması gerekmekte. Bu çocukları toplumdan dışlamak yerine okullarına sağ salim gidip gelmesini sağlamak, ailelerine gerekli eğitimi vermek ve çocuk işçilerin çeteleşerek gelecekte tehlikeli hale gelmesini engellemek gerekmekte.

Elazığ'ın Geleceği Tehlikede!

“KAYBEDECEK BİR ŞEYİ OLMADIĞINI DÜŞÜNMEK İNSANI KÖTÜYE TEŞVİK EDER”

Konuyla alakalı olarak Hakimiyet Haber’e açıklama yapan Elazığlı Nur Özdemir, “Elazığ’da neredeyse her yerde görüyoruz bu çocukları. Küçükler, diğerlerine oranla daha ılımlı ancak büyüdükçe kaybedecek bir şeylerinin olmadığını düşünerek tehlikeli hale geliyorlar. Gerekli eğitimleri hem ailelere hem de çocuklara verilmesi gerekiyor. Evet, bu sorun sadece Elazığ’da yaşanmıyor ama biz artık bu şehirde dilenci görmek, çocuk işçi görmek, sömürülen insan görmek istemiyoruz. Acilen ciddi çalışma bekliyoruz.” Dedi.